El Govern elimina l’IVA dels aliments de primera necessitat

L’IVA dels productes de primera necessitat s’ha rebaixat a zero. Aquests aliments són el pa, els ous, la fruita, els llegums, les verdures i els cereals. Aquesta és una de les mesures que ha aprovat el Consell de Ministres per pal·liar els efectes de la inflació i la crisi energètica. També s’ha aprovat la rebaixa de l’IVA al 5% de tots els tipus d’oli i de la pasta.

L’IVA reduït, del 4%, que fins ara s’aplicava als aliments de primera necessitat, s’ha rebaixat fins al 0. Aquesta és una de les mesures que s’ha aprovat durant el Consell de Ministres celebrat avui dimarts 27 de desembre, per lluitar contra la crisi energètica i la pujada de preus que s’està patint al país. La norma estarà en vigor durant sis mesos.

Aquests aliments considerats de primera necessitat són el pa, els ous, la fruita, els llegums, les verdures, els cereals i els tubercles. Tots aquests productes han de ser naturals i no processats, tal com defineix al Codi Alimentari.

També s’ha aprovat la reducció de l’IVA, a un 5%, de tots els tipus d’oli i també de la pasta. El 10% s’aplica a la resta de productes d’alimentació, amb l’excepció del tabac i les begudes alcohòliques i les begudes amb sucre i edulcorants que encara tributaran un 21%.

Una altra de les mesures acordada durant el Consell de Ministres ha estat l’aprovació d’un xec de 200 euros a les famílies en situació de vulnerabilitat. Se’n podran beneficiar aquelles persones que tinguin una renda econòmica inferior a 27.000 euros anuals i un patrimoni inferior a 75.000 euros.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *