El pressupost del Consell Comarcal del Maresme pel 2023 serà de 55 milions d’euros

El pressupost del Consell Comarcal per l’any vinent ascendeix a pràcticament 55 milions d’euros, un 5,3% més que el que van destinar l’any anterior. És el pressupost més elevat de la història del Consell Comarcal del Maresme amb un increment de més de 2 milions i mig d’euros.

Medi Ambient i Canvi Climàtic, Serveis a les persones i Equitat i Acció Social són les tres àrees que s’enduran el gruix d’aquest pressupost, ja que s’invertirà el 91,6% del total en aquests tres serveis.

En concret Medi Ambient percebrà, gairebé, 28 milions d’euros. Com a novetat pel 2023 incorporarà 2,4 milions per construir dues noves estacions d’aigües residuals a Tordera. A més, planteja la consolidació del Consell Comarcal com a Entitat Local de l’Aigua.

Pel que fa a Serveis a les persones, tindrà un increment del 5,74% amb un pressupost de més d’11 milions d’euros, on entren ajuts individuals de menjador per necessitats socioeconòmiques. En aquest àmbit es preveu la posada en marxa del nou ens d’Habitatge Social i Assequible per fomentar, promoure i gestionar l’habitatge social a la comarca i facilitar-ne l’accés.

Equitat i Acció social tindrà uns ingressos pràcticament calcats a Serveis a les persones i permetran mantenir els serveis que es presten des d’aquesta àrea, així com la priorització d’altres programes de lluita contra la pobresa i per la inclusió social. D’altra banda, es portarà a terme el Pla de Participació sociocultural de les persones grans, es donarà suport als municipis per desenvolupar el programa Temps per Cures i es millorarà el sistema de resposta per a dones en situació de violència masclista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *