El Govern espanyol destina 34 milions d’euros a rescatar el grup Serhs

serhs

El Consell de Ministres d’aquesta setmana ha aprovat injectar 34 milions d’euros al grup Serhs a través dels fons de suport a la Solvència d’Empreses Estratègiques, és el mateix que es va utilitzar per al rescat d’altres grans empreses espanyoles, com l’aerolínia Plus Ultra. El passat mes de febrer, el grup ja havia demanat un rescat de 35 milions d’euros a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) després de patir una reducció dràstica en la facturació per la pandèmia de la covid.

Aquest suport econòmic del govern espanyol es canalitzarà a través d’un préstec participatiu de 17,34 milions d’euros i un préstec ordinari de 16,66 milions d’euros. Hisenda ha justificat aquesta injecció assegurant que la facturació del grup va passar de quasi 270 milions l’any 2019 als 147 milions després del coronavirus. És a dir, la pandèmia va reduir a gairebé la meitat el seu volum de negoci.

Amb seu a Pineda, Serhs compta amb quatre àrees de negoci centrades en la distribució, el sector hoteler, l’alimentació i els serveis. La divisió més rellevant del grup és Serhs Distribució, que representa vora el 40% de la seva facturació. Pel que fa a la gestió hotelera, l’empresa té més de 3.000 llits d’hotels a Catalunya, Andorra i Brasil.

El grup empresarial actualment té 1.398 accionistes, dels quals un 40% són empleats, familiars i petites empreses.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *