El Govern Municipal decideix enderrocar l’escola Salicrú

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El Govern Municipal ha decidit finalment enderrocar l’edifici de l’antiga escola Salicrú per qüestions de seguretat. Un informe tècnic ha acabat recomanant que sigui enderrocat pels danys estructurals i el mal estat que presenta. Des que els alumnes de l’escola Salicrú, actualment anomenada El Far, marxessin de l’edifici fa dos anys, l’equipament ha estat en complet desús i en moltes ocasions ha estat víctima d’actes vandàlics. Ara, un cop enderrocat, el solar passarà a ser una bossa d’aparcament provisional, per d’aquí a un temps acabar convertint-se en espai d’oci i lleure a l’aire lliure.

L’edifici presentava mancances de manteniment i després d’estudiar diverses propostes i tenir converses amb tècnics i amb l’Agència Catalana de l’Aigua, el Govern Municipal finalment ha decidit enderrocar l’edifici pels importants danys estructurals que presentava. Marc Buch és el tinent d’alcaldia de l’àrea de Territori.

L’edifici ja presentava mancances de manteniment però un cop es va deixar d’utilitzar el seu deteriorament va anar a més. Ja fa un temps la Policia Local va emetre un informe recomanant que es tanquessin els accessos per temes de seguretat. A més, també s’ha generat un vandalisme que ha provocat que encara més el deteriorament i per tant des dels serveis tècnics es recomana que l’edifici sigui enderrocat. Ara hem encarregat a una empresa el projecte i hem demanat tots els permisos corresponents i s’ha presentat a exposició al públic.

Un cop enderrocat, inicialment i de manera provisional, el solar serà una nova bossa d’aparcament gratuït per la ciutat. El tinent d’alcaldia ha explicat que en previsió del tancament dels aparcaments del mercat  i l’hospital, aquest espai podria mitigar la pèrdua de places.

Mirant un mica el futur i veien que pel que fa a l’aparcament Mercat 2 i a l’Hospital, hi poden haver obres en un període de curt termini, doncs mirem de tenir un espai per mitigar la pèrdua d’aparcaments.

El futur d’aquest solar, però, passa per convertir-lo en un espai d’oci i lleure. Es crearà una zona enjardinada que comptarà amb un espai de joc infantil, una zona per fer esport a l’aire lliure i un espai per a realitzar pícnics.

Tant nosaltres com el PSC, ho portàvem al programa electoral, la creació d’una zona d’oci en aquesta zona. A més és un dels acords de Govern. El que volem convertir-lo és en un espai d’oci en mig de la natura, amb un espai enjardinat, amb zona de pícnic, amb jocs infantils i zona d’esport. El nostre objectiu és embellir l’espai.

L’enderroc es farà al mes de setembre segons el calendari previst i tindrà un cost de 39.000 euros. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat