El Govern i ERC demanen al Consell Escolar del Salicrú un procés participatiu “de ciutat” per decidir el nou nom

IMG-6747

Els partits del Govern Municipal (PDECat i PSC) i el majoritari de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, ERC, s’han posat d’acord per presentar una moció en la qual defensen el canvi de nom al·legant que “la figura del doctor Carles Salicrú, per les seves opinions i escrits, no encarna els valors que calellencs i calellenques compartim en l’actualitat”. Però la decisió final recau en el Consell Escolar i, per això, se’l convida a obrir un procés participatiu de ciutat –per tant obert a tots els veïns de Calella– per decidir amb quin altre nom se l’ha de rebatejar. El text planteja que això es desenvolupi en els pròxims dos mesos, per tenir-ho definit abans que comenci el curs 2018-2019.

PDECat i el PSC s’han sumat a la proposta inicial que el partit republicà va llançar el passat mes de febrer. La portaveu Cristina Gómez va dir en una entrevista a l’Info Migdia que era favorable a canviar el nom d’Escola Doctor Carles Salicrú i que la fórmula més adequada era per mitjà d’un procés participatiu obert a la ciutadania. Des de plantejar alternatives a la denominació actual fins a la votació final.

Ara ho han posat per escrit en una moció que es debatrà en la sessió del Ple Municipal de dilluns. En l’exposició de motius s’indica que el canvi de nom és necessari per adaptar-lo a les línies pedagògiques actuals del centre, compromès amb els valors democràtics i de país. I que aquestes no s’adiuen amb els pensaments “misògins i poc democràtics” del teòleg calellenc.

Els tres partits consideren, com ja va manifestar en el seu moment la primera tinent d’Alcaldia, Núria Parella, en un debat a la ràdio, que el trasllat de l’escola a la Fàbrica Llobet-Guri és el millor moment per fer el canvi.

Així mateix, es proposa la creació d’un grup d’interlocució i de treball per fer un seguiment del procés, participat per representants polítics i de la comunitat educativa; i oferir des del consistori les eines i la infraestructura necessària.

MOCIÓ CANVI DE NOM ESCOLA SALICRÚ

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat