5 grups classe tancats a Calella per positius per Covid-19

minerva web

120 escolars de Calella estan aïllats preventivament per un positiu per coronavirus a la seva classe. Són de l’Escola Pia i l’Escola Freta, i des de dilluns, 25 alumnes i el professor d’un dels 4 de primària de l’Escola La Minerva, que no podran tornar a l’aula fins el 2 d’octubre. En declaracions a Ràdio Calella TV, la directora del centre, Irene Castellar, ha explicat que tot el grup segueix l’escolarització des de casa de forma telemàtica.

Un positiu asimptomàtic, confirmat a principis de setmana, ha obligat a aïllar preventivament tots els alumnes d’un dels 4t de primària de l’Escola La Minerva. En total, són 25 nens i nenes i també el seu professor. La directora del centre, Irene Castellar, ha explicat que immediatament es va activar el protocol establert i que ja s’ha fet la prova PCR de detecció del coronavirus a tot el grup. No es té constància de cap altre positiu. Igualment, tots hauran de fer la quarantena i no podran tornar a l’aula fins el 2 d’octubre. En declaracions a Ràdio Calella TV, Castellar ha explicat quins passos es van seguir:

Vam introduir les dades al web i es va posar en contacte amb nosaltres Epidemiològia, i seguidament el CAP de Calella. L’endemà ja es va fer la prova PCR a tot el grup. De moment, no tenim constància de cap altre positiu.

Els 25 alumnes de 4t de primària del grup aïllat preventivament seguiran les classes de forma telemàtica, com van fer-ho durant el confinament. També se’ls fan tutories individualitzades per videoconferència. De moment, cap de les famílies afectades ha sol·licitat suport digital al centre.

Continuem fent les tasques que s’haguessin realitzat a l’aula, però de forma telemàtica. Hem començat a treballar amb un portal a mode de classroom, se’ls van donant les tasques i ells els entreguen. També es fan tutories individualitzades i classes per videoconferència (…) Ara estem a l’escola i ens podem posar en contacte fàcilment amb les famílies, podem entregar el material si és fa falta. Potser dilluns o dimarts haguem de fer una acció, però de moment ningú ens ha demanat res.

Per tot plegat, la directora de La Minerva diu que el protocol definit per Educació ha permès reaccionar correctament al cas confirmat. I en aquest sentit, trasllada a les famílies del centre un missatge de tranquil·litat sobre el desenvolupament del curs.

El dia del cas positiu tot va anar molt ràpid, molt ordenat. De tot plegat en faig una bona valoració (…) Quan tenim algun dubte, truquem al gestor Covid i tenim una resposta molt ràpida.

A més del grup aïllat a la Minerva, a Calella hi ha altres dos centres que també han hagut de tancar classes. Són l’Escola Pia, on n’hi ha un total de tres, amb 78 alumnes a casa; i l’Escola Freta, amb un grup de 17 alumnes.

Pel moment, ni a l’Escola El Far ni a l’insitut Bisbe Sivilla s’ha produït cap positiu; com tampoc a les llars d’infants pública i privades de la ciutat. A l’estiu sí es va haver de tancar la Children’s House pel cas d’un infant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat