El Govern Municipal contracta d’assessor al socialista Soufian Laroussi

Laroussi en un acte de campanya per a les municipals de Calella

És una de les persones que el Govern Municipal volia incorporar com a càrrec de confiança, però la creació de les dues places plantejades es va retirar per falta de suport dels partits de l’oposició. El portaveu de l’executiu, Josep Torres (PSC), ha argumentat que han decidit contractar Soufian Laroussi com a extern davant la “necessitat i la urgència” d’enfortir i desenvolupar l’àrea de transparència, bona governança i relació entre els partits. En declaracions a Ràdio Calella TV ha confirmat que no se seguirà el mateix procediment en el cas del càrrec de confiança vinculat a les polítiques d’habitatge, sinó que es tornarà a plantejar en el marc de la negociació pressupostària.

Soufian Laroussi, que anava de número 3 a la llista del PSC per a les municipals de Calella, és el nou assessor del Govern Municipal en matèria de transparència, bona governança i relació entre els partits; una àrea vinculada directament a alcaldia.

Se l’ha contractat com a assessor extern, fins al mes de desembre del 2019, per un import total de 15.246 euros; en una decisió adoptada per la Junta de Govern Local -que és l’òrgan que en té la competència-, el passat 17 de juliol.

El portaveu del Govern Municipal, Josep Torres, ha explicat quines són les funcions que desenvoluparà.

Fa tasques de col·laboració sobretot amb Alcaldia, però també ajudarà als regidors fent propostes i recollint la informació que requereixin. A més, tractarà tota la informació que es generi al voltant de la ciutat (…) A més, farà una cosa que creiem que serà molt important durant els pròxims 4 anys que és la relació amb l’oposició. Ens hem trobat que les demandes que ens han fet ens ha superat, no hi hem arribat, i aquesta és una manera de poder-hi arribar.

El portaveu del Govern ha confirmat a Ràdio Calella TV que no se seguirà el mateix procediment amb l’altre càrrec de confiança relatiu a les polítiques d’habitatge.

Després del rebuig del ple a la creació de les places de càrrecs de confiança, no volíem contractar els dos assessors. Vam optar per tirar endavant el d’una de les àrees que més ens urgeix enfortir i desenvolupar, sobretot pel que fa a la relació amb la resta de partits polítics, tot i que l’altra d’habitatge també és molt important però podem esperar.

Torres ha posat de relleu el perfil professional de Laroussi, que és llicenciat en Ciències Polítiques. Prestarà serveis com a extern fins al mes de desembre perquè la intenció del Govern Municipal és tornar a plantejar la creació dels càrrecs de confiança en el marc de la negociació pressupostària.

Continuem pensant que és una molt bona idea poder tenir càrrecs de confiança a l’Ajuntament de Calella, segons la normativa en podem tenir fins a dos (…) Són figures molt exteses a l’administració, encara que l’oposició no ho vulgui. Tenim casos molt pròxims a ERC d’una assessora a la Diputació de Barcelona i, per tant, no hi veiem inconvenient. A més, històricament en aquest Ajuntament hi ha hagut càrrecs de confiança de diversos governs (…) Ho tornarem a plantejar en els pressupostos, que és quan ho podem fer. Intentarem parlar amb l’oposició per convèncer-los.

Cap dels partits de l’oposició va donar suport a la proposta governamental de creació dels càrrecs de confiança, que sí es va elevar al Ple Municipal però va ser retirada abans de la votació després de constatar que no reunia la majoria necessària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *