[Eleccions 26J] Les eleccions generals segons CDC i ERC

elecciones-ipermuy--620x349 (1)

Els dos partits independentistes catalans que concorren a les generals donen els primers missatges de la campanya per al 26J.

Convergència Democràtica aspira a què les generals demostrin la força del partit, en la primera convocatòria electoral en què es presenten sota les seves sigles i en solitari. Amb Francesc Homs repetint com a cap de llista al Congrés i la novetat de Miquel Calçada per al Senat. El president local de CDC, Pere Puig, exposa que malgrat haver iniciat una nova etapa, es presenten amb l’aval de la feina, amb vocació social i al servei a les persones.

“Tenim ganes que la nostra força pugui ser per a la gent que ho necessita, volem ser un partit social i en els nostres governs locals o a la Generalitat de Catalunya demostrem aquesta sensibilitat”, ha afirmat Puig.

Tot i tenir la independència en l’horitzó, el president local de CDC manté que cal tenir presència a les Corts espanyoles per disposar d’informació de primera mà i d’un espai on opinar i explicar-se.

Esquerra Republicana de Catalunya espera consolidar i millorar els resultats electorals del passat 20 de desembre, quan les urnes els van atorgar 9 diputats al Congrés espanyol. El president d’ERC a Calella, Òscar Ojer, ha dit que es fa difícil preveure com quedarà configurat el nou escenari polític, ni es pot saber si la gent canviarà la tendència de vot o no. Tot i això, té clar l’objectiu d’Esquerra

“Nosaltres volem que la gent participi i voti la única opció que defensa un canvi possible, que és ERC. Els nostres objectius són clars: guanyar les eleccions per poder tirar endavant aquest canvi, defensar el vot que va fer la gent aquí Catalunya favorable a la Independència, i anar a Madrid no a demanar res sinó presentar-nos allà sense demanar permís i proclamar la República catalana. No anem a Madrid a demanar res, sinó a explicar que ens n’anem”, ha afirmat el president d’ERC.

Òscar Ojer ha dit que com més diputats aconsegueixi ERC en aquestes eleccions, més clar quedarà el missatge català en favor de la Independència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat