El Govern Municipal es fixa en la Riera Capaspre i el carrer Bartrina per a les principals inversions del 2017

El programa d’inversions que ha elaborat l’equip de Govern Municipal de Calella supera el milió i mig d’euros, incrementant en 140.000 euros la disponibilitat que hi ha hagut aquest 2016. El tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, ha avançat quines són les principals actuacions que planteja l’executiu local de cara al 2017 i que es portaran a debat plenari el pròxim dilluns 19 de desembre.

Amb una dotació inicial de 180.000 euros s’actuarà a la Riera Capaspre amb l’objectiu de resoldre les deficiències del paviment que s’han posat especialment de relleu aquests darrers mesos . El tinent d’Alcaldia d’Hisenda també ha anunciat una partida pressupostària per completar la reforma de carrers del casc antic, amb una intervenció al carrer Bartrina. “És el tram que queda perquè poguem relligar tot el cas antic, amb Escoles Pies, Romaní i Batlle. Actuarem des de l’aparcament fins al pas soterrani, on hi pressuposem a l’entorn dels 225.000 euros”, ha especificat Sitjà.

Al fil d’això, el Govern Municipal contempla destinar una partida total de 210.000 euros a la millora de la via pública, amb actuacions puntuals en carreres i voreres. Sitjà ha exposat però que la idea és tancar una programació triannual -fins el 2019- que formalment no es pot computar com a inversió però que a la pràctica té el mateix efecte.

“Volem fer per primavera una campanya d’asfaltat de carrers, també arranjament de voreres, perquè Calella té una càrrega important de vehicles i l’aigua de la pluja també els malmet. La idea però és fer-ne una programació fins el 2019 de 200.000 euros anuals, que acabi comportant una inversió de 600.000 euros amb els quals poder donar un tomb important a la situació actual”, ha indicat el tinent d’Alcaldia Sitjà.

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda exposa que aquestes actuacions avalen el caràcter social que el Govern Municipal atorga al projecte de Pressupost Municipal, adduïnt que no només se’n poden considerar les partides que van directament vinculades a l’àrea de Política Social.

El programa d’inversions per al 2017 que planteja l’executiu de Montserrat Candini també permetrà començar a desgranar les actuacions contemplades per donar un impuls econòmic a l’anomenat Eix Sant Jaume. Es destinaran 40.000 euros a millorar l’estètica de la paret mitgera que envolta l’aparcament del Mercat amb la col·locació d’un mural artístic que decori i endreci l’espai.

Jordi Sitjà ha destacat l’arrencada d’un projecte per singularitzar Calella a partir de la pròpia història de la història de la ciutat. Consisteix en col·locar estàtues de bronze que representen professions o personatges simbòlics. “Des de la primera turista que va venir aquí fins a un pescador al Barri de Pequín, la Llopa o una persona vinculada al sector tèxtil, que serà de les primeres que es veurà al carrer Bruguera; un savi del Senat de Mar assegut en una cadira o un triatleta a final del Passeig de Garbí”, ha explicat.

El projecte de Pressupost Municipal per al 2017 s’eleva als 19,5 milions d’euros, aproximadament. El ple ordinari per al seu debat i aprovació se celebrarà el dilluns 19 de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *