El Govern Municipal idea substituir usos residencials per indústria tecnològica i intel·ligent al sector Sud4

Imatge parcial dels terrenys inclosos a la zona urbanística Sud4

Un nou i reformulat Consell Assessorar Urbanístic i de Planificació Estratègica de Calella s’encarregarà dels estudis sobre una futura modificació de l’actual Pla General d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), aprovat farà més de deu anys. Tindrà una visió tècnica i política, amb participació de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Calella, que valorarà i farà propostes quant a les possibilitats actuals i de futur que ofereix el territori per millorar la cohesió social i l’economia productiva. En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha confirmat que en el punt de mira hi ha el sector Sud4 d’usos exclusivament residencials. La seva idea seria reconvertir-lo, en part, en un centre empresarial d’indústria tecnològica.

Candini ha recordat que mai va estar conforme amb la qualificació residencial de la zona nord oest de la Riera Capaspre –l’anomenat Sud4– i que, en l’actualitat, aquests usos difereixen molt de les necessitats de Calella i les perspectives de futur que ha de tenir.

És per això que un dels encàrrecs que tindrà el reformulat Consell Assessor Urbanístic i de Planificació Estratègica, del qual tot just ara se n’ha aprovat el reglament d’organització i funcionament, serà el de reflexionar i fer propostes sobre les oportunitats de futur que ofereix aquesta part del territori, i tot en el seu conjunt. No obstant això, l’alcaldessa de Calella apunta que una de les possibilitats seria reconvertir-lo en un sector per a la implantació d’indústria tecnològica.

“Veig que una part pot ser una zona més industrial, entesa com a generadora de riquesa, on ser capaços d’atraure empreses vinculades a les noves tecnologies o a la societat de les TIC. Hem d’estudiar com podem aportar part del nostre territori perquè s’hi instal·lin empreses que responen al model industrial del segle XXI”, ha explicat l’alcaldessa.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, l’alcaldessa ha anat més enllà apuntat fins i tot quines empreses d’indústria tecnològica serien les que encaixarien i complementarien millor el model Calella. Ho vincula amb l’aposta clara per l’esport que en els últims anys ha significat el negoci turístic local. Posa d’exemple empreses que estan desenvolupant teixits per a la pràctica esportiva que repel·len la sudoració o aquells que incorporen tecnologia per controlar les constants vitals de qui les porta. “M’encantaria que tot el que estem fent al voltant del turisme esportiu i de qualitat s’arrodonís amb el fet que se’ns ubiquessin empreses d’I+D+I d’aquest tipus d’elements que tenen un consum molt elevat”, ha afegit.

Candini ha recalcat que es tracta d’un plantejament inicial, pràcticament un desig ha admès, que queda subjecte a les aportacions que facin els membres del nou consell sectorial.

A l’espera que es tanqui definitivament la seva composició a nivell polític, es preveu una primera trobada a principis de l’any vinent per iniciar els treballs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *