El Govern Municipal proposa permetre la circulació de patins elèctrics pel centre urbà

Conductors de patins elèctrics a Barcelona

Només per la calçada i en convivència amb els vehicles i en grups de no més de tres aparells. Aquesta és la restricció que es vol incorporar a l’Ordenança Municipal de Circulació i per la qual el Govern del PDeCAT i el PSC plantejaran en sessió plenària la seva modificació puntual. Això suposa una flexibilització de les condicions de circulació d’aquest tipus d’aparells respecte l’estiu passat, quan l’alcaldessa va emetre un ban prohibint-ne la circulació per tota la trama urbana.

Si l’estiu passat, patins elèctrics, segways o els anomenats ‘funky cycles’ només podien circular per la zona del litoral -el camí de platja-, aquest estiu podran fer-ho dins el nucli urbà però compartint l’espai amb cotxes i altres vehicles. Per tant, per la calçada i no la vorera, i sempre i quan no vagin en grups de més de tres. Es manté la prohibició a les zones peatonals.

És la limitació que es vol incorporar a l’Ordenança Municipal de Circulació a partir de la seva modificació puntual, i en base a les consideracions tècniques fetes pel cos de la Policia Local. D’aquesta manera es vol establir una regulació permanent de l’ús d’aquests aparells valorant el seu ús creixent entre la població.

Fonts municipals consultades per Ràdio Calella TV han explicat que la voluntat del Govern Municipal no és en cap cas oposar-se a l’ús dels patins elèctrics sinó tot al contrari, afavorir-lo, entenent que són aparells de mobilitat mediambientalment menys contaminants.

En cas de rebre el vist-i-plau del plenari, i un cop superat el termini d’exposició pública preceptiu, la nova regulació podria entrar en vigor aquest mateix mes de juliol.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *