El Gran Recapte tornarà a recollir aliments

Imatge d'arxiu

Càritas Calella s’encarrega de la logística del Gran Recapte que organitza el Banc dels Aliments arreu de Catalunya. Es farà els dies 25 i 26 de novembre, combinant la recollida física d’aliments i els donatius econòmics, format que es va implementar l’any passat per les restriccions de la pandèmia. Aquí, només hi haurà alguns establiments on es podran aportar els productes: Caprabo (Sant Joan i Turisme), bonÀrea i Spar. A la resta de supermercats que tradicionalment han col·laborat amb la iniciativa solidària s’oferiran les targetes d’aportacions que van d’1 euro als 50 euros. Són el Mercadona, Bon Preu, Consum i Dia.

El portaveu de Càritas Calella, Josep Vidal, ha explicat aquest matí a La Ciutat que el Gran Recapte del 2022 combinarà la recollida física d’aliments i els donatius econòmics, una opció per contribuir a la lluita contra la pobresa que l’any passat no va tenir molt bona acceptació.

Crec que a la gent els fa més efecte donar un quilo d’arròs que 5 euros (…) De l’any passat, l’únic que sabem és que es va recollir un 45% menys.

A Calella, tots els supermercats col·laboraran amb la iniciativa solidària, però només alguns posaran banyeres per recollir els aliments. Són dos establiments de Caprabo (Sant Joan i Turisme), bonÀrea i Spar. A la resta, es podran comprar les targetes per fer els donatius econòmics: Mercadona, Bon Preu, Consum i Dia.

Tot el que es reculli es convertirà en aliments que ompliran les lleixes de l’economat de Càritas Calella, on s’atenen les persones amb situació de vulnerabilitat que es deriven des dels serveis socials municipals, previ estudi de la seva situació. Josep Vidal ha donat les xifres d’activitat actual, entre les que s’hi compten les famílies refugiades ucraïneses que finalment s’han establert a Calella.

Vénen unes 180 famílies cada setmana, i sempre n’hi ha de noves. La setmana passada, per exemple, van venir per primera vegada 9 famílies, que eren 23 persones. I també donem atenció a persones refugiades ucraïneses que ja no s’estan en hotels sinó que han establert la seva residència a Calella. Són a l’entorn de 130 persones, que venen a buscar aliments cada 14 dies.

Tot i que les necessitats no donen treva a Calella sinó que podrien anar a més pel context de crisi econòmica, s’aconsegueix atendre a tothom. A banda de les aportacions de la pròpia entitat i dels suports puntuals de l’Ajuntament de Calella, a l’economat també hi arriben els productes que distribueix la Unió Europea.

Cada dimecres anem a buscar 700 quilos de fruita; dues vegades al mes, uns 3.000 quilos de congelats; i una vegada al mes, el que s’anomena producte fresc, uns 5.000 quilos. Des d’Europa, a través de Creu Roja, a principis de juny, ens van portar 66 palets d’aliments i l’1 de desembre n’anirem a buscar 112 més.

La 13a edició del Gran Recapte es farà el divendres 25 i el dissabte 26 de novembre amb la recollida física d’aliments. Càritas Calella distribuirà una seixantena de voluntaris pels establiments col·laboradors. Sobretot, es demana oli, llet i conserves de peix i verdures. Fins el 6 de desembre, es podran fer donacions monetàries a la línia de caixa i al web granrecapte.com.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *