Metges de Catalunya denuncia noves retallades a l’Hospital de Blanes

Alerta del sindicat Metges de Catalunya pel “deteriorament progressiu” dels serveis assistencials de l’Hospital de Blanes per les continues retallades. Segons alerta, el centre que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha suprimit el servei de cirurgià de guàrdia les 24 hores de tots els caps de setmana i festius. Això està obligant a derivar els pacients d’urgència a Calella o al Josep Trueta de Girona.

La delegada de Metges de Catalunya a l’Hospital de Blanes, la doctora Susana Bello, ha lamentat l’últim capítol de retallades i que, de retruc, afecta el Sant Jaume de Calella, on s’hi deriven alguns dels pacients que necessiten una cirurgia d’urgència. Són declaracions a l’emissora Ona Malgrat.

Ja no tenim cirurgià, ni a les nits, ni els dissabtes i diumenges, ni tampoc els festius. I així podríem remuntar-nos enrere, fins que ens van treure els parts i la pediatria. Això ho ha de saber la població perquè es pot arribar a pensar que tenim una sèrie de personal que realment no tenim.

El sindicat alerta, a tot això, que ha tingut coneixement que la direcció de l’Hospital de Blanes ha explorat la possibilitat que l’anestesista d’urgència passi a estar localitzable en horari nocturn – de vuit del vespre a vuit del matí –, que els professionals han rebutjat perquè consideren que suposa un nou deteriorament del servei assistencial.

La delegada de Metges de Catalunya posa l’accent en la falta de personal que hi ha als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, tant en l’àmbit hospitalari com a l’assistència primària.

La primària està saturada perquè ni es cobreixen baixes ni vacances, perquè no hi ha personal. Aquest estiu, potser hi havia un metge fent la feina de tres. Clar que hi havia esperes. Si a més, ara no hi ha cirurgià ni ginecòleg es fa molt difícil donar una assistència en condicions.

El sindicat Metges de Catalunya reclama que es tinguin en compte les necessitats reals de la població i que això passa per tenir més pressupost, més personal i millors condicions laborals per revertir una situació que, en general, asseguren que està afectant tota la xarxa de salut pública. el sis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *