El jutge cita com a imputada pel cas del Consell Esportiu a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín

La jutgessa que investiga el cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat ha citat a declarar a l’alcaldessa del municipi i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per delictes de malversació, prevaricació i tràfic d’influències. La socialista haurà de declarar el 9 d’abril perquè la jutge sospita que l’alcaldessa de l’Hospitalet hauria «afavorit o facilitat» la concessió de subvencions a l’entitat i hauria mantingut «una conducta omissiva i passiva» quan un regidor del govern municipal va informa de sospites.

El passat 10 de desembre Marín ja va ser interrogada per la Unitat de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional arran d’aquestes suposades irregularitats. Després de declarar, Marín va assegurar llavors que no pensava dimitir perquè considerava que no hi havia motius per fer-ho i va anunciar que demanaria a la justícia que la cités «com més aviat millor». El 7 de gener Esquerra va presentar una moció contra la corrupció a la Diputació de Barcelona acusant la presidenta de l’ens de manca de transparència. La moció va ser rebutjada pels partits del govern (PSC i Junts).

El jutjat d’instrucció de l’Hospitalet de Llobregat investiga si el Consell Esportiu del municipi va destinar algunes ajudes públiques a finalitats particulars i va utilitzar documentació falsa per justificar les subvencions concedides. L’exregidor d’esport del consistori va dimitir del càrrec per aquest mateix cas.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *