[AMPLIACIÓ] El “Liceu a la fresca” arribarà aquest juliol a Calella

“Il trovatore” de Giuseppe Verdi es podrà veure al Teatre de la Sala Mozart el divendres 21 de juliol a través de senyal de televisió. L’òpera estarà aquells dies en cartellera al Gran Teatre del Liceu, en una producció que s’inspirarà en els personatges de Francisco de Goya. “Liceu a la fresca” és un projecte de difusió cultural que busca acostar l’activitat operística a la societat i situar el Liceu com a institució de referència. Es va posar en marxa l’any 2015 i en aquesta edició trencarà fronteres, arribant a ciutats de tot l’Estat espanyol i a moltes per primera vegada. Calella n’és una d’elles.

Un cop a l’estiu, el Liceu surt de casa i ofereix al gran públic una de les produccions estrella de la temporada operística barcelonina. La idea és fer-ne una projecció a l’aire lliure i a la fresca amb senyal de televisió, i gràcies a la participació de TV3 i TVE.

Calella s’ha sumat al projecte aquest any per primer cop, per iniciativa de l’Aula d’Extensió Universitària, que ha situat la música i la història de la música en l’eix de la seva funció formativa. Fins al punt, que en els darrers cursos ha establert una programació específica d’èpera, amb trobades periòdiques al Teatre de la Sala Mozart.

És per això, que el Liceu a la fresca aquí es farà a l’equipament cultural municipal. “Farem la projecció d’acord amb la condició d’emetre la senyal de TV3 i retransmetre-ho en directe; també que fos en un cinema o amb pantalla gegant”, ha comentat el tinent d’Alcaldia de Ciutadania i Cultura, Xavier Arnijas.

Calella és un dels 28 municipis de Catalunya que se sumen de nou a aquesta iniciativa i que, per exemple, l’any passat va permetre veure La bohème al passeig de Blanes o a Lluís Companys, a tocar de l’Arc de Triomf de Barcelona.

N’hem parlat amb la presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària, qui ha avançat que l’activitat formarà part de la programació de les NEC i ha explicat el motiu pel qual s’ha optat per fer-ne la projecció en un recinte tancat com el Teatre de la Sala Moza, que tindrà accés lliure i l’entrada serà gratuïta. També ha comentat que els alumnes de l’aula han estat treballant aquest curs els compositos lírics italians, i que l’òpera Il trovatore, amb la posada en escena del Gran Teatre del Liceu segur que agradarà.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Sílvia López, emesa a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *