Foto-Film Calella fa campanya perquè l’AVAH s’endugui el Premi Ciutat de Calella 2021

Situació inèdita en la breu història del Premi Ciutat de Calella que convoca l’Ajuntament per reconèixer la contribució de persones i entitats d’àmbits diversos. La categoria individual ha quedat deserta i les dues candidates en la d’entitats –l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital i Foto-Film Calella– han manifestat la seva disconformitat pel fet d’haver d’entrar en competició perquè es posi en valor la tasca que realitzen cadascuna d’elles. Tant és així que l’entitat fotogràfica va voler renunciar al premi i finalment ha decidit demanar el vot per l’AVAH, que li ha agraït públicament el gest.

El president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, ha explicat que es mantenen en el procés perquè l’AVAH s’emporti el premi, diu ell, de forma totalment merescuda.

La realitat és que nosaltres hi vam renunciar d’entrada, ho vam comunicar a l’Ajuntament dient que no volíem participar-hi, però ens van explicar que el premi quedaria desert si ens retiràvem. Llavors pensem que virtualment continuarem en el procés perquè l’AVAH es mereixen el reconeixement, pel que fan (…) Nosaltres els votarem, no hi ha altra opció.

Un gest que l’AVAH agraeix, tot subratllant que Foto-Film Calella, per la seva trajectòria i contribució en la vida associativa, cultural i artística més enllà de l’àmbit local, també és mereixedora del premi. Josep Puig, president de l’entitat, reconeix que no se senten còmodes amb un certamen que els posa en competició.

Ells també se’l mereixen [el premi], com d’altres entitats del poble. El cert és que hi ha unes bases que no ens acaben d’agradar. A nosaltres, tot el que ajudi a fer difusió de l’AVAH i tenir més recursos, benvingut serà. Torno a dir, gràcies a Foto-Film Calella, però no ens agrada competir així, de cap de les maneres.

Una reflexió que també ha compartit públicament el president de Foto-Film Calella. No obstant això, diu que és agradable i reconforta que algú hagi pensat en ells per proposar-los.

Penso que competir en cultura no té sentit. Quan es competeix, es divideix, i el que toca és sumar. Això de les competicions entre entitats, no ens agrada, no en som gaire fans.

Sigui com sigui, avui ha començat el període de votacions pel Premi Ciutat de Calella 2021, únicament en la categoria d’entitats. Es podrà fer de forma presencial a les urnes fixes que hi haurà fins el 9 de desembre a l’edifici consistorial; i a la mòbil que recorrerà diferents indrets estratègics de Calella fins el 4 de desembre: al Teatre Orfeó, Casal l’Amistat, Mercat Municipal i carrer Matas i Rodes. De forma virtual, al portal de participació civiciti.com/es/calella, fins el 9 de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.