El mal temps ha impedit que l’ocupació turística de Setmana Santa al Maresme arribés al 90%

El sector turístic del Maresme valora positivament el comportament de l’ocupació durant la passada Setmana Santa, que va estar passada per aigua. Això ha impedit confirmar les reserves d’última hora, sobretot del turisme de proximitat, que eren l’esperança perquè els nivells arribessin a fregar el 90%. Una xifra quasi rècord al territori.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, ha donat les dades oficials d’ocupació per Setmana Santa al programa La ciutat.

El cert és que totes les reserves confirmades s’han complert, hi ha hagut algunes anul·lacions d’últim moment motivades per la climatologia, però no hem aconseguit superar la previsió inicial i arribar al 90%. La reserva d’última hora no s’ha mogut. Però arribar al 86-87% en aquesta època la xifra és molt bona.

L’ocupació ha estat gràcies al turisme de proximitat i del mercat espanyol, però també als grups de joves que han participat en competicions esportives. Principalment, a Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna.

Teníem competicions esportives de futbol, bàsquet o handbol; també d’altres més diferents com les BTT. Hi ha hagut també turisme de proximitat del sud de França, estades mitjanes de 2 o 3 dies, però que han fet que de divendres a diumenge els hotels tinguéssin nivells d’ocupació alts.

El president del gremi ha reiterat que la pròxima temporada turística s’assimilarà a la del 2018, tot i no aventurar-se a pronosticar una xifra en concret. Sí que ha parlat dels mesos pròxims, de maig i juny.

Hi ha molts establiments que ronden el 78%-80% d’ocupació. Alguns establiments tindran puntes més altes; però el juny s’arribarà al 82-83% d’ocupació.

El sector turístic aposta per reforçar la promoció de les activitats de muntanya com a complement a l’oferta de sol i platja. Per exemple, en relació a la Via Marina del Camí de Sant Jaume

Més ajudes fiscals per acabar amb el “maldecap” de les plantilles

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme ha posat sobre la taula les dificultats que tenen els empresaris turístics per configurar plantilles de “bons professionals”, sobretot en llocs de cuina. Jordi Noguera reconeix que la temporalitat de l’activitat aquí a la comarca és un vertader entrebanc per consolidar un personal ben format i, en aquest sentit, ha aprofitat els micròfons de Ràdio Calella TV per reclamar a l’administració més ajudes fiscals. Apunta que aquesta seria una via de solució a un dels “maldecaps” que té l’empresariat.

Se’ns posa en el cistell que som un sector amb salaris baixos, amb precarietat i dificultats. En això també hauriem de tenir més suport de l’administració, que ens donés més ajudes fiscals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *