El malgratenc David Verdaguer guanya el Gaudí pel seu Eugenio

“Saben aquell” de David Trueba ha triomfat als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català. Ha guanyat en les categories de millor direcció de producció, millor so, millor maquillatge i perruqueria, millor vestuari i millor direcció artística. L’actor malgratenc David Verdaguer s’ha endut el guardó al millor actor protagonista per la seva brillant interpretació del popular humorista català.

Saben aquell de David Trueba, amb set guardons; i Creatura, amb sis, entre ells els de millor pel·lícula i millor direcció per Elena Martín, han estat les grans triomfadores de la gala dels Premis Gaudí 2024 que ahir va entregar l’Acadèmia de Cinema Català.

En les categories individuals es va reconèixer el treball interpretatiu de l’actor malgratenc David Verdaguer, que fa un procés de mutació en el personatge de còmic desganat que va crear Eugenio Jofra i que va assolir unes altíssimes quotes de popularitat entre els anys 80 i 90, passant a la història per la frase amb la que començava tots els seus acudits: “Sabem aquell que diu…”.

Aquest és el moment en què es va donar a conèixer el premiat en la categoria de millor protagonista masculí:

Amb el Premi Gaudí per la seva interpretació d’Eugenio, David Verdaguer ha aconseguit sumar el seu quart guardó. Anteriorment, l’havia guanyat per 100 metres (2017), Estiu 1993 (2018) i Els dies que vindran (2020). L’any 2014 va rebre el Goya al millor actor revelació pel seu paper a 10.000 km, l’òpera prima del director Carlos Marqués-Marcet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *