Els treballadors de la Brigada Municipal també es planten i no faran hores extres

Lluny de solucionar-se, el conflicte laboral entre els treballadors municipals i l’Ajuntament per la revisió salarial s’agreuja. La Brigada, amb una vintena d’empleats, s’uneix a la plantada de la Policia Local i acaba d’anunciar que tampoc faran hores extres ni, amb caràcter general, acceptaran realitzar guàrdies a partir de l’1 de gener del 2022. Aquest és un servei es pacta de forma anual. Els representants sindicals diuen que els preocupa la posició inamovible del Govern i que s’estigui explicant que es demana cometre una il·legalitat.

Àngel Caparrós, responsable d’administració local del sindicat UGT al Maresme, el majoritari dins la plantilla municipal, ha confirmat en declaracions a Ràdio Calella TV que els treballadors de la Brigada Municipal –una vintena d’empleats– també es planten.

Deixaran de realitzar serveis extraordinaris, tret dels que estan preconcebuts, com ara les guàrdies (…) Són treballadors de lampisteria, d’obres… Per exemple, afectaria a serveis –fora de l’horari ordinari– com la reparació d’un asfaltat, caigudes d’arbres…

El representant sindical ha reaccionat a la intervenció del portaveu del Govern Municipal, dijous passat en sessió plenària. Li retreu que fes una comparativa salarial entre la Policia Local amb la mitjana dels cossos del Maresme o de la província de Barcelona.

No s’ha de comparar amb la província perquè és una realitat distorsionada. La Diputació agrupa municipis per la seva extensió, pels seus habitants i per la seva renda familiar bruta. Tenim l’exemple de Malgrat de Mar, que és molt proper i similar. Els sous d’un Policia Local d’allà és d’una mitjana de 7.000 euros anuals més. Aquesta és la comparativa que s’ha de fer.

Des de la representació sindical es posa de relleu que la majoria del plenari comprèn les reivindicacions del personal municipal i empeny a buscar alternatives per a l’actualització dels sous, que no s’han tocat des de fa 15 anys. Entenen que això reforça la seva petició d’obrir la negociació.

Considerem que la negociació és bàsica i no hi renunciarem. És un pas endavant que es presentés una moció i agraeixo als partits que van permetre que s’aprovés. Hem avançant perquè, com a mínim, se’ns convocarà per tancar l’expedient de la valoració.

Per a finals de gener, preveient que el pressupost del 2022 estigui enllestit per a l’aprovació, el Govern ha convocat als representants de la plantilla municipal per tancar els treballs del document de la VLT.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *