Pineda de Mar subvencionarà la compra d’ordinadors per al pròxim curs escolar

Les famílies de Pineda de Mar amb infants i adolescents de fins a 20 anys, amb pocs recursos econòmics, podran sol·licitar l’ajut que ofereix el consistori per a la compra d’ordinadors portàtils. Una mesura que pretén assegurar que puguin seguir el curs a distància i acabar amb la bretxa digital que s’ha fet evident com a conseqüència de la Covid-19. El consistori ha habilitat una partida pressupostària de 85.000 euros per afrontar les noves necessitats educatives de l’alumnat pinedenc, preveient que l’evolució de la pandèmia pogués motivar un nou confinament un cop començat el curs, al setembre.

En declaracions al programa La Ciutat, l’alcalde Xavier Amor ha explicat que es concedirà un ajut màxim de 375 euros per família, amb infants o adolescents estudiants de fins a 20 anys. Explica que durant la pandèmia de la Covid-19, i arran de la decisió del Departament d’Educació de seguir el curs a distància, van comptabilitar que a Pineda de Mar hi ha 500 escolars que no tenen ordinador.

Hi ha 500 alumnes que no tenen ordinador a casa. Representen unes 300 famílies, i això no m’ho puc permetre. És important apostar per aquest tema i el govern ho vam veure clar des del primer moment. Hem mobilitzat els recursos i inicialment sortim amb una partida de 85.000 euros, que són ampliables si no arribem a tots.

Les famílies hauran de presentar la sol·licitud abans del 24 de juliol, i l’import que rebran, en cas de ser acceptades, es determinarà en funció de la seva capacitat econòmica.

La mesura es va aprovar en el darrer Ple Municipal de l’Ajuntament de Pineda de Mar i persegueix també contribuir a la dinamització del teixit comercial de la població. Els ordinadors s’hauran de comprar en establiments locals amb qui el consistori signarà un conveni de col·laboració.

L’adquisició de l’aparell serà en botigues de Pineda. Hauran de tenir un manteniment i volem que sigui de proximitat. Havíem contactat amb alguna multinacional, però finalment hem escollit l’opció de casa per així també ajudar al poble.

Amb aquest nou ajut, l’Ajuntament de Pineda de Mar pretén que cap estudiant –des d’escolars infantils fins a universitaris– es quedi enrere en els nous entorns d’aprenentatge virtual. A més, i segons ha anunciat Amor a Ràdio Calella TV, posaran en marxa cursos d’alfabetització digital per al conjunt de la població.

Obrirem un pla estratègic per fer cursets gratuïts en centres cívics i equipaments municipals perquè la gent es formi. No només ha estat el final de curs telemàtic per als nostres alumnes sinó que molts ajuts s’han hagut de tramitar online. Tenim un problema d’equips i de coneixement sobre l’ús, que és una altra línia que treballarem.

La partida de 85.000 euros forma part del pla de xoc dotat amb 4 milions d’euros per pal·liar els efectes de la Covid-19 que ha aprovat l’Ajuntament de Pineda de Mar. L’alcalde ha explicat que confia poder arribar a gestionar també l’import de les sancions que s’han imposat durant el confinament. “S’han tramitat com a infraccions de l’ordenança de civisme i lluitarem perquè els recursos siguin per als ajuntaments”, ha dit Amor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *