Estiu tranquil a les platges de Calella

NICOLÁS PIOLI

Les bones condicions meteorològiques dels mesos de juny i juliol han afavorit una temporada relativament tranquil·la a les platges de Calella des del punt de vista del servei de socorrisme. Un altre factor que explica aquesta situació de tranquil·litat és que els membres del Servei de Socorrisme han fet 1611 accions preventives adreçades als usuaris. En aquest sentit, s’ha produït un increment ja que el 2015 es van fer 1.100 actuacions.

El coordinador del Servei de Socorrisme de les platges de Calella, Nicolás Pioli, ha avançat que fins al 31 de juliol s’han fet 151 assistències sanitàries, 105 menys que l’any passat durant els mesos de juny i juliol. Pioli apunta al descens de les actuacions per casos de picades de meduses com a fet que explica aquesta davallada ja que enguany se n’han fet 76 i l’any passat per aquestes dates el nombre de casos era de 130: “El descens és degut a què hi ha hagut 76 atencions per picades de meduses i l’any passat van haver-hi 130. Aquí es veu la diferència. Tot i això les assistències per picades de meduses continuen acaparant el 57 per cent de les actuacions”. 

Pel que fa als rescats, se n’han fet una desena, tots a la Platja Gran, i per a casos com ara lipotímies, luxacions o politraumes. Segons Nicolás Pioli, casos de màxima gravetat no se n’han registrat fins a la data d’avui: “De molta urgència no hem tingut cap cas, gràcies a Déu, han estat casos de lipotímies, un nen amb politrauma que després va resultar ser una esquinç cervical, però d’extrema gravetat, de moment, res de res”.

El coordinador del servei de socorrisme de les platges de Calella ha reconegut que la platja de les Roques no té servei de vigilància tot i que ells fan diàriament una roda de vigilància amb l’embarcació. Fins i tot, en algun moment han estat requerits pel SEM per atendre algun cas d’emergència.

El Servei de Socorrisme de les platges de Calella està format per 10 socorristes. Té un lloc de socors a la Platja Gran, una torre d’intervenció a l’inici de la Platja de Garbí, 2 punts de vigilància i una torre d’intervenció a tocar de Poblenou.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat