El Maresme registra gairebé 7 milions de pernoctacions turístiques durant el 2017

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Lidera el rànquing de comarques barcelonines amb més pernoctacions turístiques durant el 2017, segons l’informe d’activitat turística que ha presentat la Diputació de Barcelona. No s’hi inclou el Barcelonès i la capital, Barcelona. Al Maresme li segueixen el Baix Llobregat, amb 2,2 milions de pernoctacions, i el Garraf, amb 1,6 milions d’estades registrades. Els principals llocs d’interès turístic al conjunt de la destinació Barcelona és la Roca Village, el centre comercial a l’aire lliure de la Roca del Vallès. Per darrera, el Monestir de Montserrat. I quan visiten Barcelona, no hi falta l’entrada a la Sagrada Família, el Park Güell i el Museu del FC Barcelona.

El perfil tipus de turista de la demarcació de Barcelona és, segons l’informe de la Diputació, un home d’uns 40 anys, que principalment viatge per vacances i que acostuma a arribar en avió.

Durant el 2017 a la demarcació de Barcelona es va arribar als 12 milions de turistes allotjats en establiments hotelers, un augment del 3% respecte el 2016.

Les dades les ha presentat el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns.

Al 2016 ja vam tenir unes dades excepcionals, però aquest 2017 hem repetit. Tot i que va haver-hi un alentiment pels atemptats de Barcelona i Cambrils d’agost i pels fets derivats de la repressió policial de l’1 d’octubre, tenim al conjunt de l’any uns resultats molt positius. A més, han tingut repercussió en activitat econòmica, creació de llocs de treball i manteniment de les empreses

Durant el 2017, el turisme va ocupar 307.047 treballadors i treballadores i comptava amb 27.745 empreses.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *