El Maresme rep el 28% dels turistes que aterren a Girona a l’estiu

Un 28% dels turistes que van aterrar a l’aeroport de Vilobí d’Onyar de Girona van escollir les platges del Maresme i la ciutat de Barcelona com a destí. Mentre que el 70% dels visitants es van quedar a Girona, amb la comarca de la Selva com a principal destinació. Són dades d’un estudi elaborat per la Universitat de Girona per encàrrec de la Taula Gironina de Turisme i el suport econòmic de la Diputació de Girona.

L’estudi es va elaborar després de realitzar més de 1.900 enquestes a la terminal de sortides de l’aeroport de Girona. La gran majoria d’aquestes, 1.818, van ser a turistes estrangers i la resta a catalans que van viatjar entre el 16 de juliol i el 6 de setembre.

De l’informe es pot desprendre que l’impacte de l’aeroport de Vilobí d’Onyar va molt més enllà de la demarcació de Girona. De fet, Barcelona va atraure el 13,1% dels turistes que van aterrar a l’aeroport gironí, i el Maresme, un 14,6% més. Menys d’un 1% tenia com a destinació Tarragona i França.

La xifra d’usuaris que utilitzen l’aeroport de Girona, i que tenen com a destinació la capital catalana, és menor del que es registrava durant els primers anys en què Ryanair operava a la terminal de Vilobí d’Onyar, quan la xifra superava el 70% en temporada baixa.

De l’estudi, també, es pot destacar la necessitat de programar més vols des de Girona, i és que el 85% dels enquestats així ho considera. El 80% també creu que l’AVE hauria d’arribar directament per treure més profit a les instal·lacions.

Pel que fa al perfil turístic, el 85% van viatjar sense cap mena de paquet turístic i passen 9 nits de mitjana. 4 de cada 10 ho fan a hotels i la despesa és d’uns 132,48 euros de mitjana per persona i dia. D’aquells qui opten pel paquet turístic, un 86%, s’allotja a hotels i realitza una despesa més alta, d’uns 185 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *