El Maresme tindrà un espai d’acompanyament per a famílies LGTBIQ+

Inscripcions obertes per participar en el projecte pilot sobre gestió de la diversitat que impulsa el Consell Comarcal del Maresme i s’adreça a familiars de persones LGTBIQ+. Es crearà un espai d’acompanyament on podran compartir neguits i intercanviar experiències, que es reunirà periòdicament a Canet de Mar i serà dinamitzat per la tècnica d’Igualtat i LGTBI del Consell Comarcal del Maresme, Maria Jofre, que aquesta setmana ha parlat de la iniciativa al programa LA CIUTAT.

Al Maresme hi ha un grup de suport per a joves LGTBIQ+ però no per als seus familiars, tot i que també afronten el seu propi procés d’incerteses. Atenent a les seves peticions per tenir un espai on compartir neguits i experiències, socialitzar amb d’altres persones que travessen per la mateixa situació, des del Consell Comarcal del Maresme s’ha impulsat un projecte pilot que començarà a caminar a principis de març a Canet de Mar.

Es tracta d’un recurs que ja funciona en d’altres ciutats catalanes i que ha servit d’inspiració per a l’equip de Benestar i Igualtat de l’ens comarcal per donar-li forma. Ho ha explicat la tècnica Maria Jofre al programa LA CIUTAT.

Són espais que els familiars agraeixen molt perquè necessiten compartir, resoldre dubtes, veure referents, imaginar-se camins de les altres persones. Realment ha sigut inspirador perquè, a més, no existeix cap grup per a familiars al Maresme.

Ara s’han obert inscripcions en línia [aquí] perquè les places són limitades. L’espai d’acompanyament i suport mutu es reunirà per primera vegada el dilluns 18 de març a Canet de Mar (Casa del Conserge, Riera Gavarra 38). Es faran 9 sessions, una cada cinc setmanes, dinamitzades per la tècnica d’Igualtat i LGTBIQ+ del Consell Comarcal del Maresme, que tractaran sobre el gènere i la sexualitat, i tots els temes que interessin a les famílies. A més, s’oferirà un servei de canguratge gratuït per facilitar l’assistència.

Recordar que a Mataró hi ha un recurs públic adreçat a joves de la comarca amb identitats i sexualitats diverses, on s’organitzen dinàmiques, xerrades, tallers i altres activitats.

És l’Espai Diversxs per a joves de 12 a 23 anys, que compta amb un equip d’educadores, que té per objectiu resoldre inquietuds i dubtes sobre la diversitat afectivosexual i de gènere. Les trobades es fan al Centre Cívic Cabot i Barba, quinzenalment els dimarts a la tarda. Les inscripcions en línia [aquí] estan obertes durant tot el curs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *