El menjador social de Càritas a Poblenou ha servit gairebé 7.000 àpats durant el 2016

voluntaris

El projecte de menjador social pel rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Poblenou, a Pineda de Mar, resisteix a la crisi de donacions. Set anys després de la seva posada en funcionament, continua oferint de dilluns a divendres un plat calent a taula per dinar i per sopar als usuaris que deriven els Serveis Socials de poblacions com Pineda, Calella o Malgrat de Mar. En declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, la responsable del menjador social ha explicat que entre gener i setembre del 2016 s’han servit 6.869 àpats.

I l’activitat no s’aturarà durant l’època nadalenca. El menjador social continuarà rebent als usuaris que no tenen cobertes les necessitats alimentàries bàsiques o que necessiten acompanyament durant aquest moment del dia. “Poden ser més o menys, però la demanda existeix i fins que no es resolgui la crisi econòmica”, ha comentat Liana Karapetyan, responsable del projecte social. “Tot l’any treballem, i més encara per Nadal. Intentarem que hi hagi un ambient més acollidor i prepararem menjar una mica diferent perquè tinguin la sensació d’estar a casa”, ha indicat.

Liana Karapetyan ha destacat el paper dels voluntaris, sense els quals no seria possible el projecte de menjador social, que a banda d’encarregar-se del servei també fan costat i “escolten” als usuaris que arriben derivats dels Serveis Socials de diverses poblacions, entre les quals hi figura Calella.

“Per sort no decidim qui ve a menjar. Els deriven els Serveis Socials de Pineda de Mar, Calella, Malgrat o Sant Pol de Mar… mai sabem d’on més poden arribar”, comenta Karapetyan.

Càritas de Pineda de Mar i Calella van ser les primeres en donar suport al projecte impulsat pel rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Poblenou, Ramon Mansachs, el febrer del 2009. En un primer moment s’oferia un àpat diari, com amb l’evolució de la situació i d’acord amb les necessitats socials, avui dia també es donen sopars.

La responsable del menjador social exposa que han baixat les aportacions econòmiques al projecte, però que han aconseguit resistir sense haver de rebaixar plantejaments. Amb tot, mantenen les crides per trobar padrins que hi col·laborin en la vessant econòmica. La informació està disponible a la parròquia de Poblenou o es pot sol·licitar enviant un correu a parroquia@parroquiapoblenou.cat.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Raquel escrigué:

    Quisiera colaborar de voluntaria. Dispongo de 5 semanas de vacaciones. Espero su respuesta. Gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat