El ministre Illa aclareix com serà la mobilitat a la fase 3

illa

El Govern de la Generalitat decidirà si permet la circulació entre regions sanitàries quan hagin entrat a la fase 3. La gestió de la desescalada es retornarà a les comunitats autònomes quan encarin l’última etapa del pla, abans de l’entrada a la nova normalitat. Serà a partir de llavors quan, encara amb data desconeguda, es podrà circular per tot el territori espanyol amb les mesures que el Consell de Ministres aprovarà el dimarts de la setmana que ve.

Les declaracions del ministre Ábalos d’aquest cap de setmana havien generat certa confusió sobre quan i com es recuperarà la lliure circulació. Salvador Illa ho va aclarir ahir en la seva compareixença posterior al Consell de Ministres.

El responsable de Sanitat va dir que la mobilitat entre regions sanitàries que hagin assolit la fase 3 es decidirà des de la Generalitat. Les comunitats autònomes hauran recuperat competències sobre la gestió del pla de desescalada.

Les unitats territorials que estiguin a la fase 3 seran plenament governades pels presidents de les comunitats autònomes, que podran prendre decisions sobre activitats, restriccions o flexibilitzacions, o fins i tot quan temps es queden a la fase 3.

A Catalunya, dilluns 8 de juny passaran a fase 3 dues regiones sanitàries -Terres de l’Ebre i Tarragona-, on es permetria la circulació si ho decideix el president Torra.

Si l’evolució és positiva, Calella i la regió sanitària de Girona entrarà a la fase 3 el dilluns 15 de juny. Continuarà la restricció de moure’s per tota la comarca perquè el Maresme, dividit en dues regions sanitàries, s’està desconfinant a ritmes diferents.

Pel que fa a la mobilitat entre comunitats autònomes, el ministre de Sanitat ha confirmat que només es permetrà a la “nova normalitat”. Dimarts vinent, el Consell de Ministres ha d’aprovar el decret llei amb les mesures que la regularan i fins que no hi hagi la vacuna. Tot apunta que continuarà sent obligatori l’ús de la mascareta i la distància de dos metres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat