El Museu Arxiu inaugura dijous una exposició amb accent femení sobre el fenòmen dels refugiats en la història

Imatge d’infants nascuts a la casa de maternitat de la Catalunya Nord durant la Guerra Civil espanyola.

Calella acollirà fins a principis de desembre una exposició que tracta sobre dos episodis històrics de solidaritat internacional, en que les dones han estat les protagonistes. Es tracta de la mostra titulada “Barcelona-Elna. Alep-Mafraq”, utilitzant el nom de les ciutats d’origen i de destí de les dones que van veure’s obligades a abandonar casa seva buscant refugi durant la Guerra Civil espanyola i les que es veuen obligades a fer-ho avui dia amb motiu de la guerra de Síria. S’inaugurarà aquest dijous al Museu-Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué, a les 19h.

La Maternitat d’Elna va ser una institució humanitària, fundada per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz, que va donar acollida a totes les dones refugiades durant la Guerra Civil espanyola que havien de donar a llum i no tenien les mínimes condicions als camps de refugiats. En una línia similar, avui associacions com Arab Women Organization (AWO), en col·laboració amb socis internacionals com l’Associació Catalana per la Pau, treballen per guarir les ferides de les refugiades sirianes a Jordània, tot oferint-los el dret de reprendre les seves vides.

L’exposició es podrà visitar fins al 8 de desembre de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.