Les floristeries de Calella repartiran roses de Sant Jordi a domicili perquè es mantingui la tradició

flors_stjordi

Bancells i Jardí, dues floristeries de Calella, han reiventat el seu negoci perquè la diada de Sant Jordi es pugui celebrar en temps de confinament. Fa dies que reben les comandes per telèfon i de forma online perquè les botigues estan tancades, i no es preveu que puguin reobrir en breu. Les vendes es quedaran molt per sota del que era habitual, però asseguren que la seva intenció per aquest 23 d’abril serà que es mantingui la tradició, una de les més importants i boniques que hi ha a Catalunya.

Els floristes expliquen que l’objectiu comercial del Sant Jordi ha quedat rel·legat a un segon pla, i que si cal ja es tornarà a celebrar una altra festa més endavant, d’aquí a tres mesos. Ara l’important és que no perdi força una data tan assenyalada com la del 23 d’abril. Escoltem Joan Bancells, de Bancells Floristes, i Eva Llobet, de la Floristeria Jardí.

Joan Bancells, de Bancells Floristes:


És una de les tradicions més maques i importants que tenim a la terra, i el 23 d’abril no sha de perdre. Si podem portar una rosa i l’alegria a les cases, en aquests moments ho hem de fer. El Sant Jordi comercial ja el farem més endavant, quan ens diguin, i també estarem encantats de celebrar-lo.

Eva Llobet, de la Floristeria Jardí:


Hem volgut donar un servei a la gent. Pràcticament no hi anem a guanyar res, tampoc cobrem els desplaçaments a Calella. És ben bé un gest perquè es pugui celebrar la tradició de Sant Jordi.

Per fer possible el Sant Jordi en temps de confinament, les floristeries han hagut de fer una posada al dia a contrarrellotge del seu negoci i activar canals nous perquè la clientela compri les roses i s’assegurin l’entrega al dia. Fa més d’una setmana que els entren les comandes i, en el cas de Bancells Floristes, han contractat més personal perquè faci el repartiment. Atenent a les dificultats que ha provocat aquesta crisi del coronavirus, han decidit comptar amb autònoms de Calella que s’han quedat sense feina.

La feina pels autònoms no hi és ara. Per nosaltres ha sigut molt important donar ocupació a la gent que passa per un mal moment. Al final, ells ens ajuden a nosaltres, i nosaltres a ells.

Les dues floristeries, que participaran a l’especial de Sant Jordi que s’emetrà per Ràdio Calella TV, posen de relleu la importància de la solidaritat i de la generositat en aquests temps de dificultat. Per això, anuncien que tindran un gest amb els sanitaris que treballen a primera línia per lluitar contra el virus. Portaran roses a l’Hospital de Calella per agrair-los l’esforç que estan fent. La Floristeria Jardí ho farà coincidint amb l’hora dels aplaudiments, segons ha avançat Eva Llobet:

Hem preparat una seixantena de roses que les anirem a portar dijous cap a tres quarts de vuit del vespre, per agrair-los la feina que fan els sanitaris per cuidar-nos a tots.

També ho farà Bancells Floristes qui, a més, ha posat a la venda unes bosses de roba, d’estil “tote”, a benefici íntegrament de l’Hospital de Calella. També es poden comprar amb les comandes de Sant Jordi, online i per telèfon. El preu és de 5 euros, que es destinaran íntegrament.

Tots els diners els destinarem íntegrament a l’Hospital de Calella (…) La campanya funciona, però hem comprat moltes bosses, així que ho allargarem fins el dia de la mare.

El Gremi de Floristes també ha demanat a tots els ciutadans que decorin els seus balcons per celebrar Sant Jordi dins de casa. Amb flors o dibuixos i manualitats que facin els més petits de casa. Serà la manera de posar en valor una de les tradicions més arrelades i pròpies de Catalunya, que tindrà una segona part, d’aquí a tres mesos, el 23 de juliol. És la data amb què floristes i llibreters han acordat celebrar la diada del llibre i de la rosa, esperant que, per llavors, ja haguem deixat el confinament enrere.

A continuació podeu escoltar l’entrevista a Joan Bancells, de Bancells Floristes:

A continuació podeu escoltar l’entrevista a Eva Llobet, de la Floristeria Jardí:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat