El Consell d’Administració inicia el procés per convocar la plaça de director de Ràdio Calella TV

El nou president del Consell d’Administració de Ràdio Calella TV, Marc Buch, ha anunciat aquest matí al programa La Ciutat que s’ha iniciat el procés per convocar la plaça de director o directora del mitjà de comunicació local, que es troba vacant en l’actualitat. Ha dit que treballarà perquè les decisions que es prenguin sota la seva presidència siguin el màxim de consensuades amb la resta de formacions polítiques que tenen representació a l’organisme.

Marc Buch ha indicat que el primer encàrrec rebut per la presidència de la junta general de Ràdio Calella TV, que ostenta l’alcaldessa, és obrir el procediment per cobrir la plaça que es troba actualment vacant. Ha detallat quins passos s’hauran de seguir a partir d’ara.

Aquest consell el primer encàrrec que hem tingut del Ple és que el Consell d’Administració desenvolupi les bases per crear la plaça del director. Ara ens hem de basar amb la llei de mitjans audiovisuals aprovada pel Parlament. Ens hem de posar d’acord per aprovar el reglament per establir les bases i establir els requisits. Tot això vindrà marcat per una comissió tècnica d’experts que ho decidirà, i llavors tothom que vulgui es podrà presentar.

El president del Consell d’Administració de Ràdio Calella TV, que pren el relleu de Jordi Sitjà, ha dit que encara no s’ha decidit quines són les persones que formaran part de la comissió tècnica que s’encarregarà de fixar les bases i, per tant, els requisits que hauran de complir les persones que es vulguin presentar a la convocatòria de concurrència pública.

Quant a terminis, Buch creu que el procés es podria concloure el tercer trimestre de 2020. També ha explicat com des del Consell es pensa fer la gestió del “mentrestant”.

Estem parlant d’un procés que es pot dilatar entre 8 i 10 mesos (…) Quan siguin decisions de caire important hi ha el Consell d’Administració i es convocarà quan faci falta. El que no farà, i ho vull deixar claríssim, és intervenir en la programació i ni en la línia editorial. No s’ha fet ni es farà. Ho vetllarem nosaltres i el Consell d’Administració.

En l’entrevista aquest matí a Ràdio Calella TV, Marc Buch ha fet la seva anàlisi sobre la situació actual de l’empresa, afirmant que alguns partits n’han fet un ús partidista.

Ens hem trobat una ràdio que té coses a millorar, hi ha coses que les fa molt bé, la majoria; però ens hem trobat amb una ràdio que ha estat envoltada de la polèmica perquè per part d’alguns partits se n’ha volgut fer un ús partidista sobretot al voltant de la figura del director. Segons la llei de contractes laborals hi havia un moment que l’anterior persona que assumia les funcions no va poder continuar al capdavant (…) Però al final tothom ha vist que la ràdio ha continuar seguir endavant.

El Consell d’Administració de Ràdio Calella TV, renovat recentment, està presidit per Marc Buch (Junts per Calella). La regidora Cindy Rando (PSC) n’ostenta la vicepresidència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *