Localitzen en una casa de les afores el brot de parvovirus que ha afectat una desena de gossos

Ha saltat l’alarma a Calella per un brot de parvovirus que, pel moment, ha afectat una desena de gossos, la majoria acollits en una casa de les afores. Ho ha confirmat el veterinari Josep Estanyol, president de l’Associació Amics dels Animals, que va acompanyar als tècnics municipals en la inspecció sanitària que s’ha fet aquests darrers dies per localitzar-ne l’origen. Ha explicat que arran de la visita al domicili s’ha pogut comprovar que s’hi acollien molts gossos que la propietària trobava abandonats i que estaven criant de forma indiscriminada.

Ho ha confirmat en declaracions al programa La Ciutat.

L’orígen s’ha produït en una casa que està a les afores de Calella, que és propietat d’una persona que va començar a recollir animals i tenia cries indiscriminades, que després les anava regalant. És un virus  que afecta molts animals i els que no estan vacunats o tenen les defenses baixes hi queden molt més exposats, fins i tot els pot provocar la mort.

El parvovirus és una malaltia molt contagiosa, i amb un alt índex de mortalitat en cadells, que ens transmet per via oral per mitjà de la matèria fecal, roba i sabates.

És manifesta com una gastroenteritis de vòmits i diarrees però acompanyades de sang. Pot evolucionar de forma aguda provocant la mort de l’animal al cap de pocs dies o durar una setmana si se’ls dona un tractament amb sèrum. Alguns també sobreviuen. Només afecta als gossos.

El veterinari ha explicat que el procediment que se seguirà ara per garantir l’atenció i les bones condicions dels gossos serà trobar famílies que vulguin adoptar-los.

La qüestió ara és què farem. Es tracta bàsicament de donar els animals en adopció perquè no tinguin que estar en un lloc recluïts i en un estat de semi abandonament.

Pel moment s’han confirmat una desena de gossos afectats de parvovirus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.