Les dones de la comunitat senegalesa de Calella convoquen una manifestació per dissabte a la tarda

Reclamen que el Consolat del Senegal a Barcelona torni a realitzar la tramitació de documents oficials que des del 2004 està centralitzat a Madrid, on hi ha la seu de l’ambaixada del país africà. La portaveu de les dones senegaleses que viuen a Calella, Aïsatou Balde, ha explicat a l’Info Migdia que els desplaçaments impliquen una despesa econòmica que moltes famílies no poden assumir. A més, ha posat de relleu que la comunitat senegalesa a Catalunya és molt més nombrosa que la que hi ha a la capital de l’Estat.

Clam des de Calella dirigit al govern de la República del Senegal perquè torni a obrir el servei de tramitació de documents oficials al Consolat de Barcelona. Denuncien els problemes econòmics que els suposa que s’hagi centralitzat el servei a Madrid.

Quan neix un nen aquí i els pares són estrangers, necessiten un certificat de naixement, un document de nacionalitat senegalesa i un passaport per, per exemple, tenir accés a la Seguretat Social. En comptes de desplaçar-nos a Madrid, quan aquí a Catalunya hi ha molts estrangers sense papers, demanem al president de la República del Senegal que ens ho donin. Ho portem intentant des del 2004 i no hi veiem resultats, sembla impossible.

Les dones de la comunitat senegalesa criden a participar a la manifestació convocada per aquest dissabte 11 d’agost a la Plaça de l’Ajuntament (17.30h).

 

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Aisatou Balde.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *