El Museu del Turisme s’inaugurarà el mes que ve

Museu Turisme 2

Serà a la segona o tercera setmana de gener. Els primers cinc anys serà de gestió municipal i després s’estudiarà un sistema mixt público-privat. Així ho ha assegurat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, durant la visita al Museu, acompanyant al diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona.

El diputat Miquel Forns, que també és alcalde de Sitges, ha confirmat 50.000€ per a arrencar el Museu del Turisme, així com el compromís per part de la diputació d’una aportació econòmica pel propers anys. El total de la inversió és 1.050.000€, el 70% dels quals s’han rebut a través de subvencions d’altres administracions.

Ara ja s’han acabat les obres de rehabilitació de l’espai i la instal·lació de la museografia, però queden pendents alguns detalls per poder obrir portes. Durant la visita Montserrat Candini ha explicat a Forns que el Museu del Turisme és un projecte rigorós, tant per la seva important vessant de patrimoni cultural com també de relat social, amb una visió molt més universal.

Candini ha explicat que durant els primers cinc anys de funcionament la gestió del Museu del Turisme serà municipal tal com marca la Llei, però després s’estudiaran altres fórmules: “Tota inversió i instal·lació pública requereix que els primers 5 anys estigui guiat per la pròpia administració. Així ho marca la Llei i nosaltres ens sentim pares i mares d’aquestes idees i tenim la ferma voluntat de tutelar-la. L’experiència ens diu que a partir del 5è any podem trobar un model d’explotació público-privada que serà més òptim des del punt de vista de la racionalització dels recursos i la optimització dels sistemes de treball“.

Per la seva banda, Miquel Forns s’ha mostrat content d’haver vingut avui a Calella i ha assegurat que en els propers anys la Diputació de Barcelona contribuirà en la posada en marxa d’aquest espai museogràfic.

Forns ha dit que el turisme és un sector dinàmic que ha resistit millor els anys de crisi al saber plantejar nous reptes. Ha afirmat que és un dels sectors més socials que hi ha perquè al voltant d’ell hi ha tota una indústria que genera molta riquesa.

Cal recordar que fa tres anys el projecte bàsic i el disseny de l’equipament es va fer a través d’un conveni amb la Diputació de Barcelona.

A la visita també hi han estat presents el tinent d’alcaldia i responsable de les Àrees de Ciutadania i Cultura, Patrimoni Cultural i Esports, Xavier Arnijas, Jordi Ten, promotor del Projecte del Museu del Turisme, així com la directora de Patrimoni de Calella, Carme Torm. Ells han estat els encarregats d’explicar alguns detalls de l’exposició permanent i els seus audiovisuals i interactius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *