Les propostes guanyadores del procés de pressupost participatiu de Joventut

IMG_3631

El festival Hip Hop Warriors de dansa, música i art urbà, i un projecte solidari per pintar les parets de les llars de famílies amb pocs recursos han estat les propostes més votades del procés de pressupost participatiu de l’àrea de Joventut. Així ho va decidir anit l’assemblea de joves, reunida al Centre d’Acció Jove, a la qual hi van participar poc més d’una vintena de nois i noies. De les onze propostes que van arribar a la fase final, sis van ser defensades davant els joves per part dels seus promotors. La quarta edició del pressupost participatiu de Joventut disposa d’una partida global de 10.000 euros -5.000 euros per a cadascun dels projectes escollits-, que s’executarà durant el 2016.

Del global del pressupost participatiu de Joventut per al 2016, la meitat es destinarà a la realització de la proposta dirigida al grup d’edat de 15 a 20 anys, i la resta als més grans, els que tenen entre 21 i 30 anys.

Els participants a l’assemblea celebrada anit van escollir amb els seus vots que, en el primer dels casos, es financi el projecte solidari ideat per un grup d’escoltes de l’agrupament calellenc. S’ofereixen a pintar les parets de les cases de famílies amb pocs recursos. “Que no hagin de pagar res i fer-no nosaltres voluntàriament, juntament amb altres joves que s’hi vulguin apuntar”, va explicar Aïda Ortet, del grup promotor, qui va avançar que buscaran empreses de pintura que vulguin col·laborar amb la iniciativa.

Aquest projecte té un cost aproximat d’entre 3.000 i 4.000 euros, donant la possibilitat a què es desenvolupi alguna altra proposta, tot esperant a polir el pressupost i a la celebració d’una pròxima assemblea de joves.

L’altra iniciativa escollida és de caire cultural i festiu. Era el segon cop que la presentaven a la convocatòria del pressupost participatiu de Joventut. Amb els 5.000 euros de l’assignació, es celebrarà el festival Hip Hop Warriors, probablement a principis del segon trimestre del 2016. “Serà un esdeveniment d’entre 12 i 14 hores i aprofitarem la sala de la Fàbrica Llobet-Guri i la plaça de davant, on hi farem les activitats de pintura i una mica de música. A dins hi farem el break, les competicions i els concerts; i serà gratuït”, va detallar José Garrido.

Tot i que el cost previst del festival de hip hop cobreix el total de l’assignació, els seus promotors van oferir-se a incorporar a la seva proposta la celebració d’una calçotada popular; que era un dels projectes que també hi optaven, en aquest cas a iniciativa de membres de l’Agrupament Escolta Montnegre.

L’assemblea va comptar amb la presència dels regidors de Joventut i de Participació de l’Ajuntament de Calella, que van comprometre’s a seguir treballant per fomentar la cultura de la participació entre tota la ciutadania. “Des de la regidoria fa anys que celebrem tallers als centres educatius calellencs que imparteixen Batxillerat per fomentar la participació, i de fet moltes propostes neixen d’aquí”, va indicar Marc Buch, el titular de Participació.

L’assembla del procés participatiu de Joventut va votar finalment entre sis de les onze propostes que s’hi havien presentat, per absència dels seus promotors.

Convocada la trobada del Pla Local de Joventut

L’Ajuntament de Calella ha convocat per dijous vinent una de les trobades per elaborar el Pla Local de Joventut per als pròxims quatre anys. És el document estratègic que fixa els grans objectius que seguiran les polítiques adreçades al col·lectiu de joves. El regidor de Participació va animar a tots els nois i noies de la ciutat a implicar-se directament en aquest procés. “És importantíssim que el jovent s’hi impliqui perquè el document sigui útil i reflecteixi les inquietuds, necessitats i les propostes de la gent jove de Calella”, va assenyalar Marc Buch.

La trobada d’elaboració del Pla Local de Joventut es farà dijous a dos quarts de vuit del vespre al Centre d’Acció Jove, a la planta baixa de la Fàbrica Llobet-Guri.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat