El MUTUR reobre aquesta tarda inaugurant dues exposicions temporals

L’equipament cultural tornarà a funcionar aquest primer de juny després de gairebé cinc mesos de tancament forçat per les obres d’adeqüació de la Fàbrica Llobet-Guri, que eren incompatibles la seva obertura al públic. Coincidint amb això, el MUTUR presentarà dues noves exposicions fotogràfiques realitzades per membres de Foto-Film Calella.

Marroc és el títol de l’exposició comissionada per Foto-Film Calella, i realitzada l’any 1996, que des d’avui es podrà visitar al MUTUR fins a finals de juny. de la seva banda, el fotògraf local Quim Botey hi porta Etiòpia, un viatge a les tribus de la Vall del riu Omo. És una mostra realitzada l’any 2016 en la qual retrata els poblats ancestrals del sud d’Etiòpia, una realitat segurament difícil d’entendre a ulls occidentals davant una vida segons lleis i costums de fa segles.

En aquesta exposició, segons relata Botey, fa una especial èmfasi al ritus d’iniciació de la tribu dels Hamer, el pas de la pubertat a la maduresa mitjançant una cerimònia que es podria traduir com “salt dels toros”.

Amb aquestes dues exposicions, que complementen el fons documental propi del MUTUR, l’equipament cultural i patirmonial local repren l’activitat després de gairebé cinc mesos de tancament forçat, bàsicament perquè eren incompatible la seva visita amb el desenvolupament del projecte d’obres a la Fàbrica Llobet-Guri. Prèviament a això, va patir diverses incidències que l’havien fet tancat de forma temporal: dues inundacions i un petit incendi causat per una guspira.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *