El nou Ajuntament de Calella es constitueix en el ple d’aquest dissabte

La sessió inclourà la presa de possessió dels 17 regidors i regidores del mandat 2019-2023 i la votació d’investidura. Amb la confirmació de la presentació de la candidatura a l’alcaldia de Guillermo Gomís (Ciutadans), Montserrat Candini (Junts per Calella) s’assegura la reelecció tot i que rebrà els mateixos suports que Xavier Ponsdomènech (ERC) pel fet d’haver sigut la cap de llista més votada a les eleccions municipals. Es podrà seguir en directe a per Ràdio Calella TV (107.9FM i radiocalella.cat) en l’especial que començarà a les 11.55h.

El nou mandat municipal 2019-2023 començarà a caminar aquest dissabte amb la celebració del Ple d’investidura, a les dotze del migdia. Els 17 electes prendran possessió del càrrec i quedarà constituïda la nova Corporació Municipal, amb 7 regidors i regidores que repeteixen i 10 cares noves.

A la candidatura de Junts per Calella, repeteixen la cap de llista i candidata a la reelecció, Montserrat Candini, Marc Buch i Albert Torrent. Entraran com a nous regidors Montserrat Mateu, Josep Gibert i Ramon Llamazares. Cap d’ells havia tingut experiència anterior en la política municipal.

També hi ha una gran renovació dins d’ERC, començant pel seu cap de llista, Xavier Ponsdomènech, que entra per primera vegada a l’Ajuntament de Calella. Torna Pilar Rocafort, que havia sigut regidora amb cartera en anteriors Governs, i repeteix Carles Ferrer. Míriam Sellés serà la quarta regidora del grup republicà.

El tercer partit amb major representació a la nova Corporació Municipal és Calella en Comú, que s’estrena com a formació política a l’Ajuntament de Calella. No obstant això, cares conegudes dins el grup: Josep Maria Juhé, el cap de llista ja va ser alcalde de Calella pel PSC entre els anys 2007 i 2011; i Sebastián Tejada, que en l’últim mandat va ser el regidor portaveu d’ICV-EUiA. Els acompanyarà Anna Giménez.

El PSC manté la representació que tenia en l’anterior mandat municipal: Josep Torres i Cindy Rando repetiran de regidors els pròxims 4 anys.

Núria Freixas serà la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Calella i també s’estrena en la política municipal.

Ciutadans és l’altra formació que, per primera vegada, tindrà representació a l’Ajuntament de Calella en la persona de Guillermo Gomís.

Com serà la votació d’investidura?

Un cop tots els regidors i regidores hagin jurat o promès el càrrec, en la fórmula que decideixin, es donarà per constituïda la nova Corporació Municipal i es procedirà a la presentació de candidatures a la investidura. Se n’han anunciat tres: la de Montserrat Candini, a proposta de Junts per Calella i el PSC; la de Xavier Ponsdomènech, amb els suports d’ERC, Calella en Comú i la CUP; i una tercera, la de Guillermo Gomís, de Ciutadans.

La votació serà secreta i en cas que cap dels candidats no obtingui majoria absoluta en primera ronda, es proclamarà automàticament la cap de la llista més votada: Montserrat Candini. Si és així, l’actual alcaldessa en funcions serà reelegida per tercer mandat consecutiu.

Després de jurar o prometre el càrrec davant d’un exemplar de l’Estatut de Catalunya i de la Constitució espanyola, rebrà la vara d’alcaldessa de mans de Josep Gibert, que haurà ocupat la presidència de la mesa d’edat, amb Cindy Rando de vocal.

El Ple d’investidura acabarà amb el torn de paraula de tots els caps de llista, de menys a més representació.

Ràdio Calella TV farà demà una programació especial que inclourà la retransmissió de la sessió del Ple Municipal, connectant amb l’Ajuntament de Calella quan faltin 5 minuts per les dotze del migdia. Es podrà seguir a l’antena del 107.9FM i en streaming al portal web radiocalellatv.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *