El panellet de pinyons continua sent el rei de les vendes per Tots Sants

La varietat és àmplia, de gustos, farcits i arrebossats; però el tradicional panellet de pinyons es manté com el preferit dels clients de les pastisseries de Calella. A l’Obrador, se’n poden trobar a partir dels 30 euros el quilo, i expliquen que aquest any les vendes han quedat força repartides entre el cap de setmana i demà, diada de Tots Sants.

Joaquim Miracle, el propietari de la pastisseria calellenca, assegura que el panellet de pinyons és el rei de la diada, tot i que a la clientela li agrada provar altres sabors. “Difícilment et diran que no en posis de pinyons perquè no agrada. Generalment, qui vol barreja, i si és de qualitat amb gustos i sabors naturals, agraden; però sí que la preferència és sempre de pinyons i et demanen que en posis més”, ha explicat.

La qualitat i el cost dels ingredients i el procés d’elaboració és el que acaba determinant el preu final dels panellets, que a l’Obrador va a partir dels 30 euros per quilo. No ha variat gaire respecte els darrers anys. “Hi va haver uns anys en què que els pinyons anaven molt cars, però ara ha baixat i això ha fet que els preus també anéssin a la baixa. Tot i això, és una pasta cara perquè ho són els ingredients: el pinyó, l’ametlla… A partir d’aquí, treballa-ho i fes servir el forn per coure-ho. Tot acaba incrementant el preu final”, ha explicat Joaquim Miracle.

El Gremi de Pastissers pronostica que les vendes de panellets artesans a Catalunya se situarà als 250.000 quilos, una xifra similar a la de l’any passat.

Creix l’afició de fer els panellets a casa

Les botigues de fruits secs reben aquests dies els compradors que busquen els ingredients necessaris per elaborar els seus propis panellets. És una tradició en moltes cases, que reuneix a la cuina a grans i petits i serveix per ocupar de forma divertida aquests dies de festa.

img_6073Joaquim Seguí, de la botiga Fruits Secs Tulsà, ha explicat a Ràdio Calella TV que el volum de feina més gran ja està passat, però que durant el dia d’avui encara hi ha gent que anirà a buscar els ingredients. Explica que aquest any els preus són més assequibles, començant pel de l’ametlla.  “Està molt barata, uns 10 euros per sota del preu de l’any passat, i el pinyó també, encara que continua sent un producte car”, ha dit.

Però a banda de vendre els ingredients del panellet, l’ametlla, el pinyó, el coco ratllat, la xocolata en pols, i un llarg etcètera; Joaquim Seguí explica que a la botiga també acaben compartint receptes. “Ens pregunten com fer la massa o com preparar el forn. Fins i tot ens hem trobat amb clients que han vingut amb la massa perquè els havia quedat líquida i els hem ajudat a arreglar-la”, ha explicat.

Temps i paciència, i engrescar les mans de tota la família, són altres ingredients necessaris per preparar els panellets, diu el propietari de Fruits Secs Tulsà; i aquests no es poden comprar a les botigues.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *