El PDeCAT pacta amb el Govern espanyol una inversió de 100.000 euros per a La Muntanyeta

Calella s’emporta 100.000 euros dels Pressupostos Generals de l’Estat gràcies a la negociació entre el PDeCAT –el partit de l’alcaldessa Candini– i el Govern de coalició del PSOE i Podemos, que suma els suports dels demòcrates als comptes del 2021 que s’aprovaran, entre d’altres, amb els vots d’Esquerra, el PNB, EH-Bildu i Compromís. Es destinaran al projecte de reforma de la zona esportiva de La Muntanyeta, que ja està en marxa i s’havia garantit la cobertura financera amb fons municipals. Ara, rep aquesta partida extraordinària que, en paraules de Candini, servirà per situar l’equipament com un referent per a l’esport local i un recurs molt demandat a nivell turístic.

Candini, que forma part de l’executiva del PDeCAT, ha celebrat que la negociació del seu partit a Madrid permeti consolidar l’actuació que s’està fent a La Muntanyeta. Amb tot, no ha pogut concretar les actuacions que es finançaran amb l’aportació estatal de 100.000 euros.

No em faci dir exactament en quina fase tècnica, però seran per a la transformació de La Muntanyeta. No només la gespa artificial, que ja està incorporada, sinó pels vestidors i les noves ubicacions de les disciplines esportives… Incrementem fonts econòmiques per allò que ja està aprovat.

El projecte de reforma de la Muntanyeta està valorat en 1,3 milions d’euros, pressupostats aquest 2020 amb la suma dels 800.000 euros d’inversió anual i l’aplicació de 550.000 euros del romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Calella. L’actuació està en marxa i s’executa en dues fases; la segona en dos lots diferenciats. El darrer fa referència a les instal·lacions de calefacció de l’aigua i de generació d’energia solar per als vestidors i encara no s’ha adjudicat. S’ha tret a licitació per un import de 114.000 euros.

L’alcaldessa ha assegurat que els treballs avancen a bon ritme –la previsió d’obra era de sis mesos d’execució–. Diu que en resultarà un equipament que donarà resposta a les necessitats del teixit esportiu local i serà un puntal de la destinació turística.

Serà un espai on les entitats podran fer diverses disciplines esportives i també, com no, tot allò que té a veure amb el turisme esportiu que agències i touroperadors ens reclamaven.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha aplaudit la decisió del seu grup de no bloquejar la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat i optar per la negociació amb el Govern espanyol buscant “el benestar i el progrés de la ciutadania”. Els seus quatre representants al Congrés hi donaran suport després d’arribar a un acord a partir de les esmenes presentades; a diferència dels companys de Junts al mateix grup parlamentari, que ja han anunciat el seu “no”.

La millor manera de ser útils al conjunt dels conciutadans és negociant i aconseguint el màxim de benestar i progrés. Aplaudeixo la capacitat de diàleg del PDeCAT, sobretot en el context actual d’una crisi de dimensions absolutament esfereïdores.

En clau pressupostària local, l’alcaldessa ha explicat que encara no s’ha pogut tancar el projecte de pressupost de l’Ajuntament per al 2021 i, per tant, no s’han obert contactes amb l’oposició per garantir-se’n l’aprovació. Aquí, el Govern de JxCalella i el PSC tampoc té majoria plenària. Explica Candini que s’està a l’espera dels diners promesos per les administracions catalana i espanyola per pal·liar l’impacte de la Covid i que havien d’arribar abans d’acabar l’any.

És molt difícil tancar i equilibrar el pressupost quan la Generalitat ens diuen que els ajutnaments tindrem una partida concreta, global de 20ME a repartir, però encara no ha arribat res. Quan per part del Govern de l’Estat espanyol diuen que hi ha la partida de 3.000ME a repartir entre municipis per equilibrar l’enorme despesa que la Covid ha representat per als ajuntaments, però encara no ha arribat ni un euro.

Partits de l’oposició han comentat públicament que ja se’ls ha comunicat que el projecte de Pressupost Municipal del 2021 no es portarà a debat i a aprovació durant el mes de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *