El ple aprova per vot de qualitat la retribució dels càrrecs electes

L’abstenció de Ciutadans ha permès aprovar els salaris dels representants per vot de qualitat. S’han aprovat tres dedicacions exclusives: Montserrat Candini, alcaldessa (53.065,30€ bruts anuals); Ramon Llamazares, regidor de Política Social i Salut (32.100 €) i Cindy Rando, regidora de Joventut, Igualtat i Participació (27.600€). La resta de regidors del govern cobraran 475€ per Junta de govern (una setmanal), i els regidors de l’oposició ingressaran un màxim de 414€ al mes per participar als plens i a les comissions informatives.

El punt de les retribucions, que no es va poder aprovar en el darrer ple, s’ha acabat aprovant aquest divendres per vot de qualitat, una vegada el govern ha retirat la proposta d’incorporar dos càrrecs de confiança: un vinculat a la matèria d’habitatge i un altra a la transparència i les relacions amb l’oposició.

Des de Cs, Guillermo Gomis, ha justificat la seva abstenció anunciant que la formació no vol bloquejar res.

El que ens xocava a nosaltres són els càrrecs de confiança (…) Això ens tirava enrere, però entenem que el salari de l’alcaldessa, ens agradi o no, és el que marca tot i trobar-se al límit establert. I per part de Ciutadans no hem reclamat res sobre la dedicació (retribució) dels regidors de l’oposició tot i estar al 66%.

La regidora de la CUP Núria Freixas s’ha mostrat crítica amb la retribució de Montserrat Candini i amb la diferència de salari entre Ramon Llamazares i Cindy Rando, ambdós amb dedicació exclusiva.

No estem d’acord amb el sou de l’alcaldessa. Agafa el topall màxim establert pels pressupostos generals de l’Estat i creiem que no és correcte arribar al màxim. És cert que està dins la llei, però ens agafem aquests topalls i per segons què, no ho tenim en compte. Quan parlem de regidores amb dedicació exclusiva, fer referència a la bretxa salarial. No estem d’acord. Pensem que totes les regidores amb dedicació exclusiva han de tenir un sou digne i just, independentment de si són home o dona.

El portaveu dels Comuns, Sebastián Tejada, ha defensat que es pagui pel contingut i la dedicació de la feina feta.

La retribució dels càrrecs electes ha de complir unes quantes premisses: una retribució digne per tothom, s’ha de pagar en funció del contingut de la feina i la dedicació, establint criteris estables de manera que aquells que es presentin a les eleccions sàpiguen a què s’enfrontaran i, en definitiva, les retribucions han d’intentar complir com qualsevol altra retribució per feina amb les obligacions impositives que hi ha, seguretat social i altres impostos.

Xavier Ponsdomènech, d’ERC, també s’ha mostrat contrari a la proposta, tot i que ha agraït l’augment del salari dels regidors de l’oposició i la retirada dels dos càrrecs de confiança.

Estem contents que s’hagin retirat els càrrecs de confiança, tot i que, no per voluntat del govern sinó que han caigut per temes legals i per la votació en contra del primer ple. Però ens agradaria que per no generar rumors sobre els càrrecs de confiança en un futur, ens assabentem de primera mà. I si no podem negociar, podem tenir un diàleg i un intercanvi d’opinions per no trobar-nos amb sorpreses o rumors que a vegades són falsos.

Josep Torres, portaveu del govern, ha defensat la diferència de salari entre Llamazares i Rando.

Mantenim les exclusives perquè és de justícia que una persona que deixa la seva feina pugui continuar cobrant el que cobrava i, l’altra persona augmenta el seu salari en relació al que ja cobrava a l’Ajuntament. Pel que fa als càrrecs de dedicació parcial, hi ha una mica de confusió perquè no hi ha cap altre regidor al govern que tingui una dedicació parcial tal com estableix la llei. Nosaltres rebem les indemnitzacions com a membres de la Junta del Govern per la nostra responsabilitat i assistències. (…) En tot cas, no valorarem el tema dels càrrecs de confiança, com els retirem, ho deixem aquí. Tindrem temps per continuar parlant.

També ha demanat torn de paraula el regidor Albert Torrent.

“Com a regidor d’una legislatura anterior em sentia ben pagat perquè no he vingut a guanyar cèntims, he vingut a fer una feina, i ara hem sento igualment ben pagat”.

Les retribucions s’han aprovat pel vot de qualitat de l’alcaldessa Montserrat Candini.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. J Lluis ha dit:

    *Si comencem be la legislatura a Calella..En campanya tot son bones..Quan Tenen ja el carrec..la cosa canvia.Es molt,molt abusiu que La Alcaldessa i varis regidors vulgui cobrar tans diners..Quan hi ha Personas i treballadors del Ajuntament que estan molt mal retribuits..Quina cara..En els Darrers 4 anys 3 ens han pujat el IBI..Voler cobrar Uns 5000€/mes es un Abús..I les obres del c/Bartrina mal Executadas..que ara han de tornar per arregar-ho..Es una autentica vergonya..I diners perduts..Qui ho de tornar a pagar ara?? Lo mateix amb altres obres de Calella..que no s’han fiscalitzat correctament..No es pot lleça rdiners de la ciutadania..Mes Eficacia.Sentit Comú..Prou d’abusos Públics.!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *