Vaga de 24 hores a Renfe

Imatge d'arxiu

Comissions Obreres ha convocat per aquest dilluns 15 de juliol, coincidint amb la segona operació sortida de l’estiu, una jornada de vaga a Renfe que afecta al servei de Rodalies i també de llarga distància. El sindicat denuncia que l’operadora ferroviària està incomplint el nou conveni i reclama més llocs de feina, menys hores de jornada laboral i que es consolidi el salari. El Departament de Treball, Afers Socials i Família ha decretat la prestació de serveis mínims que serà del 33% d’un dia laborable pel que fa a les Rodalies. En hores punta (de 17 a 20.30h), circularan un de cada tres combois.

Pel que fa a la resta de serveis de Renfe, els trens AVE i de llarga distància s’ha decretat un servei del 72 % dels trens afectats.

Renfe informa que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional.

La convocatòria arriba després que el sindicat CCOO hagi donat per esgotada la via de la negociació amb la companyia per a la implementació dels acords als que es va arribar respecte el nou conveni laboral. Aquest tenia per objectiu generar ocupació, reduir la jornada i augmentar el sou. Comissions Obreres no descarta més mobilitzacions el mes d’agost si no se soluciona el conflicte.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *