Freixas (CUP) titlla d’inadmissible que es plantegin diferents retribucions per als regidors amb dedicació exclusiva

La CUP no donarà el seu vot al Govern perquè els regidors Ramón Llamazares i Cindy Rando tinguin dedicació exclusiva però sense cobrar el mateix. Així ho ha avançat la regidora Núria Freixas, en la seva primera entrevista a Ràdio Calella TV després de prendre possessió del càrrec. Reivindica que l’Ajuntament de Calella, com a institució pública, ha de ser exemple en matèria d’igualtat i no plantejar un model retributiu que confirmi la bretxa salarial.

Freixas ha qualificat “d’inadmissible” la proposta que recull la moció d’alcaldia i no accepta els motius que s’han exposat per justificar-ho.

És inadmissible que una institució pública reflecteixi el que precisament es vol trencar. Van explicar que era per motius professionals, però creiem que la regidora Rando també ho és. Ens resulta injustificable qualsevol argumentació. Justament perquè la institució pública ha de ser exemple, podem impulsar polítiques d’igualtat, etc però no prediquem amb l’exemple.

La CUP tampoc veu amb bons ulls que es vulgui fixar per a l’alcaldessa una retribució que és la màxima permesa per al càrrec a Calella; i a reiterat el seu “no” als càrrecs de confiança, tot i que aquests ja no figuren en la moció que es porta avui a debat.

Ha reconegut que la seva primera experiència en una sessió plenària la va deixar “confusa” perquè va tenir la impressió que el Govern va voler evitar el debat. I contràriament a això, des de la CUP reclamaran que es promogui -per exemple amb convocatòries mensuals del Ple Municipal- per augmentar la transparència i la participació.

Com la resta de líders dels partits que han passat pel programa La Ciutat, també Núria Freixas s’ha mostrat disposada al diàleg i a reforçar la confiança amb la resta de formacions polítiques. Ha dit que subscriu el missatge de fons del comunicat d’ERC.

El fet de discrepar no vol dir bloquejar. Discrepem perquè som partits diferents, uns de dretes i altres d’esquerres, uns a favor de l’independentisme i altres no, tenim lluites diferents; però això no vol dir bloquejar. A la confiança i al parlar amb Montserrat Candini hi estem oberts (…) La taula de confiança és com un trampolí que permet tirar endavant polítiques que amb un govern en majoria no podríem. Trobar aquest espai de negociació per pressionar és bonic a nivell polític.

Segons Freixas, en el marc d’aquest espai de la taula de confiança que comparteixen amb ERC i Calella en Comú, buscaran les possibilitats que hi ha per revertir el projecte de l’ALDI -ha anunciat que han sol·licitat disposar de tota la informació relativa a l’actuació- o donar sortida a la proposta per tenir una platja per a gossos. Si posa a la balança el fet de tenir aquest espai de lleure per als animals o mantenir una bandera de reconeixement turístic, diu que, per a la CUP, pesa més la primera opció.

Com a CUP pensem que qualsevol proposta política passa primer pel poble, si després beneficia el turisme, perfecte. Platja per a gossos, a qui beneficia? Al poble perquè hi ha molts d’animals. Al turisme? S’adaptarà, perquè serà en un espai respecte una platja que és molt gran.

En relació a l’estada dels menors estrangers tutelats per la Generalitat, ha lamentat que per motius laborals la CUP no pogués assistir a la primera reunió convocada a nivell polític i que no se n’hagin celebrat més, com ha estat la seva voluntat. Tot plegat, per fer una bona gestió de la situació que -ha subratllat- Calella s’hi ha trobat de forma sobrevinguda i inesperada. Amb tot, creu que s’ha de donar més informació al conjunt de la població i afavorir l’impuls d’iniciatives de mentoria.

La policia ens diu que no passa res, però si el poble diu el contrari s’ha de fer alguna cosa. I això vol dir que la informació no es trasllada bé (…) En el grup de coordinació hi ha la Policia Local, Mossos, gent del veïnat, entre d’altres, però nosaltres des de la CUP vam demanar que també s’hi afegissin organitzacions del poble que tenen moltes ganes de fer activitats amb ells, de col·laborar, i això encara no ha arribat.

En la mateixa línia, Freixas s’ha mostrat queixosa i crítica amb què reunions d’alt interès -com ha sigut la Junta de Seguretat Local- no es convoquin en hores que garanteixin l’assistència de regidors que no tenen dedicació exclusiva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *