El Govern aprova la moció de Cs que demana actuar contra la inseguretat

El Ple Municipal es va celebrar de forma telemàtica a través de la plataforma de Localred

Guillermo Gomis va defensar la moció de Ciutadans sobre la inseguretat ciutadana que exigeix al Govern Municipal una resposta clara davant la sensació d’inseguretat que hi ha la ciutat. S’hi demana un estudi sobre l’índex de delinqüència, reclama més recursos a les administracions supramunicipals, crear unitats de policia de proximitat per reforçar la presència en zones educatives o especialment concorregudes; a més d’una atenció especial en el compliment de l’ordenança que regula la circulació de bicicletes i patinets.

Segons va aclarir el portaveu de la formació taronja, el document es va registrar coincidint amb l’“onada d’inseguretat” que es va viure a Calella a finals de setembre. Tot i això, Gomis va decidir mantenir la tramitació de la moció que alerta d’un problema de convivència veïnal i denuncia falta de presència policial al carrer.

Un dels motius que donen peu a l’increment de la delinqüència és la mínima presència policial al carrer, composada normalment per dues úniques patrulles, que resulten ser insuficients per afrontar la situació de falta de seguretat ciutadana. Això impedeix que es produeixi l’efecte dissuassori. És extremadament improvable que de cometre’s un acte il·lícit, la policia pugui intervenir. Com a conseqüència d’això, els autors en surten impunes.

La resta de l’oposició no va sumar-se als plantejaments de Ciutadans. Hi va votar en contra la CUP, que va titllar la moció d’oportunista i, en relació a la crítica sobre l’estratègia policial, va recordar que el nou inspector de la Policia Local –al càrrec des de mitjans de setembre– havia demanat “100 dies de gràcia” per adaptar-se i poder desplegar el seu projecte a Calella. Calella en Comú i Esquerra es van abstenir en la votació, considerant que calia donar un vot de confiança a la nova direcció del cos policial local, i marcant distàncies amb el to “alarmista” de l’articulat.

Tot i també sentir-se’n allunyat, el Govern Municipal de Junts per Calella i el PSC sí va votar a favor de la moció. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va dir que l’exposició de motius plantejats per Cs eren ideològics però que l’executiu no es pot oposar a lliurar informació sobre seguretat o a fomentar la policia de proximitat. El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, va convenir que calia deixar de banda la part expositiva de la moció per centrar-se en les propostes que s’hi plantegen, amb les quals sí hi estan a favor.

L’alarmisme que genera aquesta moció en la part expositiva es queda en la línia de la percepció però no en la de les xifres de l’activitat policial. S’ha de reconèixer, i això m’ha portat moltes crítiques, que va coincidir amb una sèrie de delictes que es van acumular en els mateixos dies i ens van fer anar de bòlit. Però la policia va actuar tres persones. A dia d’avui, les estrebades no s’han tornar a repetir.

Sobre les peticions fetes per la formació taronja, el responsable de Seguretat va dir que la Policia Local ja treballa com un cos de proximitat al ciutadà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.