El Ple Municipal debatrà dilluns la modificació de les ordenances fiscals per al 2016

El Govern Municipal de l’Ajuntament de Calella planteja una mínima rebaixa del tipus impositiu de l’IBI amb caràcter general per a totes les finques urbanes de la ciutat. És la modificació més rellevant que s’inclou en la proposta d’ordenances fiscals per al 2016 que dilluns es debatrà en sessió extraordinària del Ple Municipal. La mesura pretén ajustar l’augment determinat per a l’actualització de la base liquidable. Es produirà en paral·lel a la supressió del recàrrec que l’Estat aplicava des del 2012 a la meitat de les finques amb major valor cadastral. El tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, ha avançat que l’Ajuntament tindrà pràcticament els mateixos ingressos pel que és l’impost més important per a les finances municipals.

El Govern de CDC i PSC a l’Ajuntament de Calella proposa rebaixar en 0,015 punts el tipus de l’IBI (Impost de Béns Immobles) de cara al 2016, amb una mínima repercussió en els ingressos de l’administració local. El tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, ha exposat que totes les finques urbanes de la ciutat tindran un mateix gravamen efectiu, ja que l’Estat ha anunciat la supressió del recàrrec que aplicava a les que estaven per sobre de la mitjana del valor cadastral.

“Es baixa del 0,633 al 0,618 perquè la base liquidable s’incrementa i això ens permet el manteniment de la quota. El 2015 es preveia ingressar 5,953 milions d’euros i el 2016 serà de 5,954 milions d’euros. La diferència és de mil euros perquè l’objectiu és el de moderar el cobrament d’impostos”, ha indicat Sitjà en declaracions a Ràdio Calella TV.

En la proposta d’ordenances fiscals per al 2016, modificades de forma rellevant només en aquesta qüestió, es mantenen tots els supòsits de bonificacions socials que estan en vigor. També es donarà continuïtat a l’actual calendari fiscal que permet fraccionar el rebut de l’IBI en tres pagaments quan es fa de forma domiciliada (maig, juliol i novembre). La taxa de la brossa s’ha de liquidar a l’estiu (del 3 de juny al 4 d’agost), així com els guals. Pel que fa a l’Impost d’Activitats Econòmiques, el termini de pagament és des de principis de setembre a principis de novembre.

Aquest és l’únic punt inclòs en l’ordre del dia de la sessió extraordinària del Ple Municipal convocat per dilluns 2 de novembre, i que Ràdio Calella TV retransmetrà en directe a partir de les 18.30h.

Compromís d’aprovar el Pressupost Municipal del 2016 abans d’acabar l’any

Els ingressos per taxes i impostos municipals determinen en gran part la disponibilitat pressupostària que té l’Ajuntament de Calella per destinar-la a despesa i inversió, al marge de les puntuals subvencions o transferències d’altres administracions. El tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, afirma que la majoria venen donats per l’BI –a l’entorn dels 5,95 milions d’euros per finques urbanes segons l’estimació feta per al 2016–.

Això assenta les bases per a l’elaboració del projecte del Pressupost Municipal del 2016 que es portarà a aprovació abans d’acabar l’any. “Ens hi hem començat a posar d’una manera informal, encara sempre s’hi treballa. Ara toca aprovar les ordenances fiscals i després fer els passos per fixar les línies pressupostàries, debatre-ho i portar-ho a aprovació del plenari que, en qualsevol cas, la voluntat és fer-ho abans d’acabar l’any”, ha afirmat.

La coalició de govern entre CDC i PSC a l’Ajuntament de Calella garanteix de facto l’aprovació del projecte de Pressupost Municipal del 2016 després d’anys en què l’executiu de Montserrat Candini havia d’aconseguir el suport puntual dels grups de l’oposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.