El ple municipal es reuneix avui en la primera sessió ordinària del mandat

L’alcalde Marc Buch ha convocat per aquesta tarda la primera sessió ordinària del Ple Municipal del mandat 2023-2027, amb les iniciatives que hi presenta el govern de Junts i el PSC, les mocions dels grups polítics – que són dos en aquesta ocasió –, i el torn final de precs i preguntes, també del públic que acudeixi a la sala de l’Ajuntament de Calella, a partir de les 17.30h. Quant al contingut, avui la Síndica Municipal Natàlia Costa, donarà compte de l’informe anual de les actuacions que ha dut a terme, i que ja va avançar en declaracions a Ràdio Calella TV. En l’últim any, la defensora dels drets de la ciutadania de Calella ha obert una trentena d’expedients i en destaquen les queixes per les dificultats d’empadronar-se. L’ordre del dia de la sessió inclou una dotzena de punts.

A banda de la presentació de l’informe anual d’activitat de la Síndica Municipal, a la sessió ordinària del ple es portarà a aprovació alguns punts de tràmit com ara la fixació de les festes locals per a l’any 2024.

El govern de Junts i el PSC també proposarà l’adhesió al Pla educatiu entorn que ha atorgat la Generalitat de Catalunya i l’aprovació del Pla de mesures antifrau que s’ha elaborat seguint els requeriments de la Unió Europea, tal com ha indicat l’alcalde Marc Buch en declaracions a Ràdio Calella TV.

Tenir aquest Pla és necessari i forma part també de la voluntat del Govern i les necessitats futures de l’Ajuntament. Per això volíem començar el mandat presentant-lo al Ple Municipal (…) Inclou mesures sobre contractació, per garantir que no hi ha conflictes d’interessos, o que hi hagi la màxima objectivitat. Es busca la neutralitat dels càrrecs polítics i tècnics.

El govern presenta tres punts d’acord sobre l’ampliació de l’hospital comarcal Sant Jaume i la construcció del futur aparcament de Can Saleta: la formalització de la cessió de terrenys gratuïta entre l’Ajuntament i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per avançar en els seus respectius projectes, i la modificació pressupostària per dotar Gestvia dels recursos econòmics necessaris per signar l’expropiació de mutu acord de l’Hostal Univers, i l’enderroc de l’edificació existent.

Quant a mocions, el grup municipal d’Esquerra està treballant per sumar suports a la moció que ha registrat per millorar les accions de transparència i participació de l’Ajuntament de Calella. De la seva banda, Estimem Calella presenta una proposta de resolució per denunciar la brutícia de les vies del tren i l’impacte – negatiu – que té en la destinació turística local. La moció insta al consistori a fer un requeriment formal a la gestora de la infraestructura ferroviària perquè faci un manteniment adequat de l’espai i planteja crear una comissió que en faci la supervisió de forma periòdica. El text també reclama que es resolguin els dèficits de seguretat de l’estació que permeten, a dia d’avui, que molta gent se salti les tanques perimetrals per accedir a l’interior. “És fonamental que es prenguin accions concretes per prevenir possibles greus incidents”, conclou el text.

La sessió ordinària del Ple Municipal – la primera del mandat 2023-2027 – tindrà lloc avui dijous 27 de juliol a la sala de plens de l’Ajuntament de Calella, amb accés lliure per part de la ciutadania, que podrà prendre la paraula en el torn final de precs i preguntes. Es podrà seguir en directe des de les 17.30h per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *