El PP defensa que la bandera del 1976 continua vigent

La bandera amb l'escut de Sant Jordi és el disseny que defensa el secretari del PP de Calella, Josep Maria Vila
La bandera amb l'escut de Sant Jordi és el disseny que defensa el secretari del PP de Calella, Josep Maria Vila

El secretari del PP de Calella, Josep Maria Vila, ha demanat que es conservi la bandera que s’havia penjat al pal de l’edifici consistorial durant el mandat de l’alcalde Lluís Mayà. Es remet a l’acord adoptat pel Ple Municipal, amb data de 20 de febrer, en què es donava el vistiplau a l’informe que es va encarregar a Josep Maria Bachs pels estudis que tenia sobre heràldica. Els populars defensen que no calia encarregar un nou estudi a Armand de Fluvià sinó simplement adaptar el disseny a la normativa actual.

En una entrevista al programa La Ciutat, Josep Maria Vila ha afirmat taxativament que Calella ja té bandera i que continua vigent perquè no hi ha hagut cap resolució oficial que la revoqués.

Estava aprovada amb un ple del febrer del 1976 i va estar penjada al pal de l’Ajuntament durant dos anys. Ho recalco perquè algú ha dit que no n’hem tingut mai de bandera. El que passa és que va entrar un alcalde que la va fer treure. No es va fer cap ple per retirar-la i, per tant continua vigent.

El certificat que aporta el PP fa referència a l’acord del Ple Municipal del 20 de febrer del 1979 d’aprovació de l’informe de Josep Maria Bachs sobre la seva proposta de bandera. Aquesta està formada per una bandera de Sant Jordi rematada amb color blau, de fons, i l’escut de Calella envoltat de la Senyera i la bandera espanyola. Podeu clicar sobre la imatge per ampliar-la.

certificat bandera

 

Vila diu que l’adaptació a la normativa heràldica actual permetria mantenir, tan sols, el disseny del fons.

La normativa actual diu que les banderes han de tenir els colors que hi ha a l’escut. A l’escut de Calella hi ha els tres colors de la bandera que està aprovada: el blanc, el vermell i el blau. Per tant, compleix les condicions.

El secretari del PP de Calella ha recordat que va participar a les últimes reunions de treball sobre la bandera, a les que també hi va assistir l’historiador Jordi Amat i Teixidó, i que no van tenir consens sobre el disseny que ja llavors va presentar l’heraldista Armand de Fluvià. “No ens va fer bona impressió”, ha indicat Vila.

Fonts consultades per Ràdio Calella TV indiquen que si bé es va encarregar i aprovar l’estudi presentat per Josep Maria Bachs Estany, mai es va decretar formalment l’oficialitat de la bandera.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Josep Maria Vila, secretari del PP de Calella:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *