El pregó de Festa Major reivindicarà l’esport femení

Una calellenca que va vestir la samarreta del FC Barcelona entre el 1971 i el 1973 serà la pregonera de la Festa Major de la Minerva 2019. Maru Toledo va ser portera del conjunt blaugrana i ara ha rebut l’encàrrec de donar el tret de sortida a les festes de la Minerva amb l’objectiu de reivindicar l’esport femení, aquest any que s’ostenta el títol de Capital Catalana de l’Esport.

Ho ha anunciat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, per qui la cerimònia del pregó ha de ser també un homenatge a Maru Toledo i totes les dones esportistes que durant molts anys han estat silenciades.

En aquests moments en què s’està reivindicant l’esport femení, després que s’hagi silenciat durant dècades, ens sembla que ella que ha estat la primera jugadora del Barça de Calella combina reivindicació i homenatge.

Al balcó de l’edifici consistorial l’acompanyaran dues actrius de la popular sèrie de TV3 Les noies de l’hoquei que interpretenen unes joves jugadores comparteixen la lluita pel reconeixement de l’esport minoritari.

És una manera d’explicar l’esport en clau femenina aquest any que Calella és Capital Catalana de l’Esport, des del punt de vista del passat amb la Maru Toledo i també de la reivindicació actual que fan les actrius de la sèrie “Les noies de l’hoquei”.

El pregó es farà el proper 20 de setembre a la nit des de la Plaça de l’Ajuntament. Serà el quart que tindrà temàtica esportiva, després del que es va pronunciar amb motiu de la Ciutat del Bàsquet Català, el 2018; el de commemoració del vint-i-cinquè aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, el 2017; i el que va unir la celebració del centenari del CF Calella i la designació de Vila Europea de l’Esport, el 2016.

Aquest serà un dels actes que Ràdio Calella TV retransmetrà en directe durant la programació especial de Festa Major de la Minerva i Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *