El president de la Coral Laetare és guardonat al II Concurs Internacional de Composició Coral

Foto: @nasinandes
Foto: @nasinandes

El president de la Coral Laetare, Josep Alarcón, ha rebut la Menció especial per a la millor obra sobre text català en el II Concurs Internacional de Composició Coral, convocat per l’Orfeó Català. Alarcón va rebre el premi a la II edició de la Festa de la Música Coral, celebrada al Palau de la Música Catalana, on es van estrenar les dues composicions guardonades. La prestigiosa Coral Sant Jordi va ser l’encarregada d’interpretar-les.

Les peces van ser Si anessis lluny i Quina grua el meu estel, poemes de Joan Salvat-Papasseit que el compositor calellenc va musicar durant la seva estada a Finlàndia completant els seus estudis de composició. L’ambient fred i els paisatges del país nòrdic, a més dels músics locals, van ser la inspiració del president de la coral Laetare.

Josep Alarcón ha agraït el reconeixement i ha explicat que li dóna forces per seguir endavant.

Home, doncs amb molta il·lusió i alegria perquè sempre fa il·lusió rebre un premi i a sobre amb un curs on no em va acabar d’anar del tot bé les coses. Llavors clar, rebre un premi em va donar noves energies, em va donar força per seguir, per seguir fent coses amb ganes.

El públic calellenc encara no podrà gaudir de les dues composicions guardones. Alarcón ha indicat que el nombre de veus de les peces fan molt difícil que la Coral Laetare pugui interpretar-les.

Es podria provar, el fet és que tenen parts que són a vuit veus, però amb la coral Laetare som menys, llavors no per temes de dificultat sinó per temes de recursos que tampoc som tantes veus i ens dediquem a fer coses de quatre a sis veus.

Josep Alarcón ha estat el compositor més jove guardonat de l’edició.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president de la Coral Laetare, Josep Alarcón.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat