El Pressupost Municipal del 2018 supera el tràmit plenari amb els vots del Govern del PDeCAT i el PSC

Ahir es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal en el que es va aprovar el Pressupost del 2018. El govern municipal va incorporar propostes d’ICV i de la CUP, els quals van abstenir-se en la votació tot agraint la bona entesa amb el govern i amb el tinent d’Alcaldia d’Hisenda i Recursos Interns, Jordi Sitjà.

Tot i així, el regidor d’ICV, Sebastián Tejada, va assegurar que és urgent fer una renovació de la valoració de llocs de treball.

“Pensem que l’Ajuntament ha de propiciar una ocupació digne i raonablement estable i allunyada de qualsevol tipus de subcontractació o contractació per mitjà d’ETTs. És urgent a fer una renovació de la valoració de llocs de treball perquè l’actual té una antiguitat de 10 anys. No sé si l’Ajuntament té la intenció de denunciar el conveni laboral que venç d’aquí a unes setmanes o si els treballadors pensen fer-ho, però podria ser el marc adeqüat”, va dir Tejada.

Tejada es va mostrar preocupat pel que considera una “excessiva rotació de policies municipals”: “Sabem que és una situació habitual en altres municipis i que la demanda temporal que tenim nosaltres afavoreix aquesta rotació. Però hem d’evitar tenir policies sense la preparació adequada patrullant pels carrers”.

Per la seva banda, el regidor del PP, Josep Maria Pérez Basart, es va mostrar en desacord amb l’augment de l’IBI que prové de la revisió cadastral i va declarar que, si tornava a augmentar, votarien en contra dels pressupostos.

“Amb l’augment de l’IBI, que per això hi ha hagut una recaptació addicional de diners, també per la revisió cadastral d’alguns immobles que havien fet obres no declarades; no hi estem d’acord en el primer dels casos. Estic molt en desacord amb la Volta Ciclista, Calella ja ho ha fet moltes vegades i hem de donar l’oportunitat que ho faci algun altre poble”, va dir Pérez Basart.

El regidor de la CUP, Jan Catà, va explicar que s’abstenien per evidenciar la voluntat d’entesa amb el govern tot i que distaven molt dels pressupostos que farien si governés el seu partit. “No són els nostres pressupostos però per simbolitzar i evidenciar la capacitat de maniobra i voluntat d’entesa que han tingut [Govern], ens abstindrem”, va exposar.

El regidor socialista, Josep Torres, va celebrar que el pressupost permetia consolidar les polítiques de protecció i de promoció social, àmbit del qual va destacar les semblances entre el PdeCAT i el PSC.

“Hi ha un augment de 129.000 euros que deixa la despesa total en 1,3 milions d’euros, que és un increment de més del 10%. És l’essència del nostre partit i també fruït de l’acord amb el PDeCAT”, va afirmar Torres.

Cristina Gómez, regidora ERC, va esmentar la incertesa que produïa a la seu republicana com s’acabarà concretant la partida de 450.000€ en instal·lacions esportives.

“Cada vegada la quantitat que destinem a fer inversions és més elevada però sempre ens queden incerteses sobre com es concretaran. Específicament sobre les instal·lacions esportives, és un interrogant”, va dir Gómez.

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda i Recursos Interns, Jordi Sitjà, va explicar perquè s’havien rebutjat les propostes d’ERC però sí s’havien inclòs gairebé la meitat de la CUP i ICV. “Tenim i mantindrem la voluntat d’acollir les propostes que ens poden aportar i sumar dins la nostra visió i compromisos. Des d’ERC ens van fer propostes que no ens van convèncer, i no per pensar que no són bones, sinó que no les veiem prioritàries respecte les que ens van plantejar la CUP i ICV. Hem pogut coincidir amb pràcticament la meitat que ens van fer”, va indicar.

El Pressupost del 2018 va quedar aprovat amb els vots favorables del PDeCAT i el PSC, les abstencions d’ICV, la CUP i el PP i els vots en contra d’ERC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *