El regidor del PP de Calella diu que els polítics independentistes de l’Ajuntament estan «enamorats»

Pérez Basart00000000

El debat sobre la moció d’alliberament del vicepresident, el conseller Forn i els membres de l’ANC i Òmnium Cultural que va tenir lloc al Ple Municipal celebrat ahir va estar marcat per una discussió entre el regidor del Partit Popular a l’Ajuntament, Josep Maria Pérez Basart, i l’alcaldessa, Montserrat Candini. La qüestió nacional va tenir molt de pes en el torn de paraula del popular, qui va assegurar que els independentistes són persones «enamorades i cegades» que no veuen la realitat del que passa a Catalunya.

«Vostès van dir que La Caixa no marxarà i ha marxat la seu social a les Balears. Que no marxarà el Sabadell; ha marxat a Alacant. Vostès són els que diuen mentides. Ho han dit una i una altra vegada i és mentida el que vostès diuen. Però si són fets. El que passa és que vostès són persones enamorades i com que esteu enamorats no veieu més enllà. No dic que estigueu bojos, simplement esteu enamorats i cegats i no veieu més enllà. No podeu veure, no sou capaços de veure la realitat que passa aquí a la nostra terra, a Catalunya»

Pérez Basart va denunciar la fugida d’empreses de Catalunya i la fractura social que, assegurava, està trencant famílies i relacions d’amistat.

«La fractura social que ha implicat tot això és brutal. Baralles entre els companys de treball, amics, relacions d’amistat de molts anys trencades, inclús les famílies, pares, fills, germans, avis, àvies. És una vergonya»

Pel regidor del PP, la moció per l’alliberament d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que presentava l’agrupació municipal del PSC, és una mostra de que els socialistes «es mouen en l’ambigüitat» i que, fins i tot, «no saben on estan». Pérez Basart va declarar que demanar l’alliberament de persones empresonades per resolucions judicials és «pressionar a la justícia».

«Com sempre i ja ho he dit alguna vegada, el PSC sempre està en l’ambigüitat, no sap on està. Sempre ha sigut així. A vegades vota en contra de mocions independentistes i després està fent la seva justificació demanant disculpes per haver votat en contra d’aquesta moció independentista. És veritat que no tenen absolutament ni idea d’on estan i si ho saben la veritat és que els altres no ho entenem, perquè estar a dos llocs al mateix temps és complicat. Potser saben molt de mecànica quàntica i són capaços d’estar a dos llocs al mateix temps, però no és el meu cas. Demanar o exigir la posada en llibertat d’unes persones que estan empresonades per temes legals i a través d’unes resolucions judicials em sembla que és pressionar a la justícia i està molt mal fet»

El punt àlgid de la seva intervenció va ser quan es referia a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, dels quals va afirmar que «van destrossar dos o tres vehicles policials i es van emportar l’armament que hi havia dins i no se sap on està», aixecant els comentaris contraris dels partits independentistes.

«Li sembla a vostè que és raonable tot plegat? Que els Jordis no van fer res? Que van destrossar no sé si eren dos o tres vehicles i es van emportar l’armament que hi havia a dins i no se sap on està»

L’alcaldessa va assegurar que aquesta afirmació és falsa i va recriminar l’actitud «d’ofès» i de «donar lliçons» de Pérez Basart després de la seva absència sense justificació als anteriors plens.

«Miri, regidor, vostè en aquests darrers plens no ha vingut, però és que ni tan sols ha justificat que no venia. Ni un correu electrònic, ni res. Un correu electrònic a la secretària, anterior a tot això, fent un seguit de valoracions, que la secretària és una notària legal. Però sobre posicions polítiques ha de donar la cara i ha de parlar amb qui li vol dir sobre el que vol dir, i feia referència, claríssimament, a mi. Per tant, venir a dir, amb una actitud d’ofès, donant lliçons a tothom, com si els altres, independentment dels matisos que puguem tenir nosaltres, tots plegats fóssim uns ‘descerebrats’ i, a més a més, dir la falsedat que ha dit de que el Jordi Sánchez i el Jordi Cuixart van treure armes»

El regidor del PP va matisar la seva intervenció anterior afirmant que els vehicles van ser robats i van ser destrossats i que, tot i que no sabia si els Jordis eren els responsables, sí que va «haver incitació a fer una cosa que no s’havia de fer i ells estaven allà en aquell moment».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat