L’Hospital de Calella afronta l’estiu sense reforç de personal

El departament de Salut ha confirmat a Ràdio Calella Televisió que l’Hospital de Calella no tindrà reforç de personal sanitari durant els mesos d’estiu, quan la població es veu incrementada pel turisme.

Salut explica però que sí hi ha reforç a l’altre centre sanitari que depèn de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’Hospital Comarcal de Blanes. Allà hi haurà com a reforç tres professionals de medicina, un d’infermeria i una altra persona no assistencial.

El doctor Marcel Prats, adjunt a la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha explicat a Ràdio Calella Televisió que en el cas de l’Hospital de Calella durant els mesos d’estiu es manté la mateixa estructura de personal i habitacions que hi ha al llarg de tot l’any: “Per ser una època d’estiu el que es fa és l’estrucutura tant de persones com d’habitacions es manté co si fos durant l’any, segueix tot amb el màxim nombre de persones i llits per donar servei“. I ha explicat que el servei d’Urgències compta durant els mesos d’estiu amb servei de traductors per atendre els turistes.

Per altra banda en una entrevista a l’Info Migdia amb la presidenta del Comitè d’Empresa de l’Hospital de Calella, la doctora Maria Jové ha explicat les queixes del personal sanitari: “Portem anys sense tenir un reforç de personal, aquest refoç amb tot el colpalse de l’ hivern, representa que està introduit durant tot l’any, si només haguessim d’atendre les urgències potser si que tindríem personal suficient, el problema que no ha canviat es tots aquells pacients que queden pendents d’ingrés o de llit, ahir en teníem 25 això s’ha d’assumir amb el mateix personal“.

També ha reivindicat que aquest any és el primer, després de més de 5 anys, que no es tanquen llits i que durant tot l’any en falten: “Els professionals estem una mica esgotats, jo no hi veig canvi, ells parlen que al ser una àpoca d’estiu es mantenen les dotacions i que no es tanquen llits. Portem parlant d’aquest tema molt de temps i aquest és el primer any que passa, en 5 anys que no es tanquen llits“.

Jové ha destacat que l’hospital te problemes estructurals i confíen que amb el relleu de la direcció de l’hospital a finals d’aquest mes de juliol es pugin establir noves conversacions: Els problemes que tenim són els estructurals, fa dos dies que hem acabat unes obres per l’adequació dels banys perquè s’havien de reparar. En èpoques de vacances no hi ha reforç a les plantes, el personal ha de fer vacances i no hi ha un increment en urgencies, ni a  planta, ens manquen llits. Està clar que hi ha un canvi amb el relleu de la gerència i esperem que hi hagi un nou procés de diàlelg per explicar la nostra problemàtica amb un interlocultor que tingui ganes d’escoltar-nos. Nosaltres ho estem intentant de totes les maneres, ho hem fet amb els Ajuntament, alcaldes, amb el conseller amb el director del CatSalut i evidentment ho tornarem a probar davant del nou equip directiu“.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Luisa ha dit:

    Es una verguenza el hospital. Y su enpleados tambie pasan verguenza, cuando te dicen que te quedas ingresado, pero a de ser en una camilla en urgencias. Tengas la edad que tengas. Denigrante como persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *