El PSC creu que seria bo compartir tota la informació sobre la contracta amb Urbaser

El PSC va trobar-se amb part de la plantilla d’Urbaser-Arca del Maresme per demanar-lis que es mantinguéssin en la negociació amb l’empresa per evitar una vaga que tindrà efectes perjudicials per a Calella si la mediació del Departament de Treball no ho evita. La petició d’aturada indefinida a partir de l’1 de juliol ja ha estat comunicada, segons ha confirmat el portaveu del comitè d’empresa a Ràdio Calella TV. El primer secretari dels socialistes calellencs ha dit avui a la tertúlia del programa LA CIUTAT que seria bo que els responsables municipals compartissin amb la ciutadania tota la informació sobre la contracta dels serveis de neteja viària i recollida la brossa per aclarir-ne els termes i les obligacions de cadascuna de les parts perquè no hi hagin confusions. Pere Tarrés ha posat per davant el dret a vaga dels treballadors i ha recordat que, en el moment que s’autoritzi, s’hauran de complir els serveis mínims que es decretin.

El primer secretari del PSC de Calella, Pere Tarrés, ha dit a la tertúlia de LA CIUTAT que la ciutadania té dret a conèixer el context en què els treballadors d’Urbaser-Arca del Maresme han decidit anar a la vaga i, per extensió, de com s’ha prestat el servei municipal de neteja viària i recollida selectiva des del començament de la contracta, l’any 2015.

M’agradaria molt, i emplaçaria als responsables municipals, ja que tenen el subsidiariat amb la ciutadania, que s’expliquéssin els pros i contres. Perquè la gent pot tirar pedres sense saber perquè els falta informació. Sempre dic que la falta d’informació porta a grans catàstrofes.

Segons ha relatat Tarrés, el malestar dels treballadors amb l’empresa ve de lluny però que van aparcar les seves reivindicacions amb l’esclat de la pandèmia.

La plantilla d’Urbaser-Arca del Maresme, que presta els serveis municipals de neteja viària i recollida selectiva, a més de la gestió de la deixalleria municipal, reclama millores salarials i laborals. Entre d’altres, una actualització dels salaris d’acord amb l’IPC acumulat dels últims anys per revertir la pèrdua de poder adquisitiu. El portaveu del comitè d’empresa responsabilitza l’empresa del bloqueig de les negociacions. “Ens ha deixat entre l’espasa i la paret”, deia aquesta setmana en declaracions a Ràdio Calella TV.

A continuació, pots recuperar íntegrament la tertúlia del programa LA CIUTAT d’avui dimecres:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.